Mezőkövesd Zsóry FC vs. Újpest – Sárga-kékek vernének lilákat

Cseri (fehérben) jó játéka is kell a jó eredményhez
Cseri (fehérben) jó játéka is kell a jó eredményhez - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Idei utolsó hazai bajnokiját szombat este otthon játssza a fürdővárosiak NB I-es labdarúgó­csapata.

Az élvonalbeli bajnokság 16. fordulója keretében 17 órakor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC összecsapást. A két csapat táblázaton elfoglalt helye tükörképet mutat. Az egyaránt 23 pontos alakulatok között mindössze az rangsorolja magasabbra a dél-borsodiakat, hogy több gólt lőttek, mert egyébként valamennyi mutatójuk egyforma. Kuttor Attilának, a hazaiak vezetőedzőjének először azt mondtuk: ebből az következik, hogy pontosztozkodással ér majd véget a találkozó.

Kizárólag

– Csak sablonokat tudok mondani, de az én szótáramban nincs döntetlen körüli szószerkezet – válaszolta a szakvezető. – Ebben a tizenkettes mezőnyben valamennyi összecsapás háromesélyes, az sem számít, hogy ki az otthoni és ki a vendég. Legutóbb Újpesten egy-két perc választott el minket a győzelemtől, remélem, hogy ez a győzelem most meg­születik.

A trénert ezután azzal szembesítettük, hogy a fővárosiak is többször bizonyítottak már Mezőkövesden, ezért nyilván olyan taktikát dolgozott ki, amelyből kihúzta a vereséget.

Jelenleg nincs aktív szavazás!

– Rossz a felvetés – vágott közbe a csapatával hétről hétre nagyszerűen bizonyító szakvezető. – Nekünk minden meccsen a 3 pont begyűjtése a célunk, kevesebbel soha nem kalkulálunk, az más kérdés, hogy valamennyi csatáját még a világ legjobb csapata sem nyeri meg. Manapság nem számít a múlt, a statisztika: az aktuális fellépés lehetőséget és esélyt ad az egységek gyarapítására, nekünk pedig kizárólag ez jár a fejünkben.

Nélkülözhetetlen

A Mezőkövesd Zsóry FC saját stadionjában most búcsúztatja a 2018-as esztendőt, a társaság idei, utolsó két kilencven percére ugyanis már idegenben kerül sor. Kuttor Attilát azzal is igyekeztünk „provokálni”, hogy nyilván szépen akarnak elköszönni saját közönségüktől, de csak félsikerrel jártunk:

– Ez a szempont nálam csak annyiban igaz, hogy az összes mérkőzésünkön ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat. A labdarúgás nélkülözhetetlen kelléke a néző, és mi igazán szeretjük a sok nézőt, a lelkes drukkereket, akiknek most is kedvezni akarunk.

Az újpestiek helytállása sokszor annak függvénye, hogy milyen teljesítményt nyújt házi gólzsáljuk, Novoth­ny Soma. A kövesdiek trénerétől megkérdeztük, hogy rendel-e testőrt a lila-fehérek 86-os számú mezben játszó csatára mellé, mire így felelt:

– Több mérkőzésüket is megnéztem, és tapasztalataimat természetesen megosztottam a játékosokkal. A legfontosabb dolog az, hogy nem csak Novothnyra kell figyelnünk, hanem mindenkire és mindenre. Ennek ismertetésére találták ki a taktikai értekezletet…

A hazaiak közül Iszlai térdszalag szakadása, Tóth Bence pedig térdsérülése miatt nem szerepelhet, míg Koszta pályára lépése kisebb combizom húzódása miatt kérdéses.

Kolodzey Tamás


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye – Szeles, Vadnai – Molnár G., Cseri, Vajda S. – Drazic (Koszta).


NB I: 16. forduló, December 1., szombat

17.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Újpest FC

17.00: Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK

17.00: Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia FC

17.00: MTK Budapest – Debreceni VSC

19.30: Paksi FC – Ferencvárosi TC

December 2., vasárnap

18.00: Mol Vidi FC – Budapest Honvéd