Mezőkövesd Zsóry FC vs. MTK: Ami elment, most visszajöhet

Szalai A. (a labdával) hétről hétre jól teljesít a mezőkövesdiek védelmében
Szalai A. (a labdával) hétről hétre jól teljesít a mezőkövesdiek védelmében - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – Nehéz hazai mérkőzés vár szombat délután a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatára.

A sárga-kékek a 20. forduló keretében 17 órától hazai környezetben azt az MTK Budapestet látják vendégül, amely a múlt héten otthon alulmaradt a Pakssal szemben. A fürdővárosiak pedig Diósgyőrött már a kezükben érezték a 3 pontot, ebből azonban a 94. percben kapott fejesgóllal 2-t elhullajtottak. Most viszont javíthatnak, és ha hosszú idő után ismét győznek, akkor kényelmes pozícióba helyezik magukat.

Már megnyerték

– Mi nem foglalkozunk másokkal, illetve csak annyiban, hogy számunkra az a jó, ha a közvetlen riválisaink a táblázaton a közelünkben maradnak – jelentette ki Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője, majd hozzátette: – Az MTK Budapest–Paksi FC 1–2-ből semmilyen következtetést nem lehet levonni, így ebbe az utcába kár lenne belemennünk. Inkább magunkra tekintünk, arra hogy idegenből pontot hoztunk.

Itt félbeszakítottuk a szakvezetőt, akitől megkérdeztük, hogy „belebetegedtek-e” a történtekbe, mire ezt a választ kaptuk:

– Már megnyertük a meccset, illetve majdnem megnyertük, ehhez vagy hetven másodperc hiányzott, de utólag már semmit nem tehetünk, ilyen a futball. Mivel az 1–0-ás győzelmünkből 1–1 lett, természetes, hogy negatív érzésekkel vonultunk az öltözőbe, és nehezen emésztettük meg a történéseket. Azóta viszont aludtunk néhányat a megyei rangadóra, és arra a következtetésre jutottunk, hogy Diósgyőrött, majdnem négyezer néző előtt elfogadható szereplést produkáltunk a pontosztozkodással. Sokan megjegyezték, hogy előre persze biztosan aláírtuk volna az ikszet, de némi humorral mindenkinek ezt válaszoltuk: a labdarúgásban nincs olyan lehetőség, hogy előre alá lehet írni valamit. Az természetesen más kérdés, hogy ki tudja már, hányadik összecsapásunk végződött így és ilyen körülmények között. Ami elment, annak egy része akár most visszajöhet.

Hasonlóságok

A trénernek szóba hoztuk a csapatok stílusát, a hasonlóságokat és az általunk vélt eltéréseket, hiszen ezek is meghatározó szerepet játszhatnak a kilencven perc során.

– Ezeket reggelig lehet ragozni – folytatta Kuttor Attila. – Az a lényeg, hogy a mi játékunk működjön, ebben az esetben ugyanis egészen biztosan a saját, masszív csapatunk tulajdonába kerülnek majd a pontok. Harcos erényeket akarunk csillogtatni és az sem lesz baj, ha valamelyik játékosunk egyénileg villog és dob nagyot.

Az MTK Budapest esetében kikerülhetetlen „alak” Bognár István, a fővárosiak karmestere. Aki korábban megfordult Mezőkövesden és aki a zöld gyepen mindenre képes: tud a mezőnyből lőni, pontrúgást elvégezni, forintos labdát adni, szóval a karmesterre jó lesz figyelni – hívtuk fel rá a szakvezető figyelmét, akit azonban nem tudtunk kizökkenteni:

– Nekünk nem Bognárra kell vigyáznunk, hanem az MTK Budapestre. A középpályás csak egy fecske – egy fecske pedig, mint tudjuk, nem csinál nyarat. Ha kikapcsoljuk a játékból, még mindig maradnak tízen, vagyis nekünk a kék-fehéreket csapatként muszáj féken tartanunk.

Kolodzey Tamás


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai – Meskhi, Bertus – Molnár G., Pekár, Cseri – Drazic.


Labdarúgó NB I.: a hétvégi menü

A 20. forduló programja

Február 9., szombat

17.00: Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest

17.00: Mol Vidi FC–Diósgyőri VTK

17.00: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC (Hidegkuti Nándor Stadion)

17.00: Paksi FC–Szombathelyi Haladás

17.00: Kisvárda Master Good–Debreceni VSC

19.30: Újpest FC–Ferencváros