Sport

2015.08.19. 14:06

Nagyon elszánt Váczi Anita és Molnár Péter is

Tiszaújváros - Mindkét tiszaújvárosi kajakos kvótát szeretne szerezni a jövő évi olimpiára.

Tiszaújváros - Mindkét tiszaújvárosi kajakos kvótát szeretne szerezni a jövő évi olimpiára.Szerdától vasárnapig Olaszországban, Milánóban rendezik meg a felnőtt gyorsasági és parakenu olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot. Az eseményen megyénk, a Tiszaújvárosi VSE is képviselteti magát, mégpedig két versenyzővel: a para szakágban, a hölgyek A kategóriájában, K-1 200 méteren rajthoz áll Váczi Anita, míg síkvízen, K-2 200 méteren Molnár Péter, oldalán az újpesti Tótka Sándorral.

Nem névre szól

A klub elnöke, Jancsár László a helyszínről osztotta meg lapunkkal várakozásait:

– Anita nagyon lelkesen készült erre a világbajnokságra, azt, hogy pontosan milyen lesz a mezőny erőssége az ő kategóriájában, egyelőre nem tudjuk, az csupán szerdán fog pontosan kiderülni – fogalmazott a TVSE vezetője. – Tiszaújvárosnak még nem volt paralimpikonja, mi legalábbis nem tudunk róla, éppen ezért nagyon eltökélt, hogy jövőre ott legyen Rio de Janeiróban.

Elértük Váczi Anitát is, aki röviden nyilatkozott céljairól:

– Örülök, hogy itt lehetek Milánóban. Mindenképpen azon leszek, hogy éremmel térjek haza, és kvótát szerezzek a jövő évi ötkarikás játékokra. Köszönöm ezúton is azoknak, akik drukkolnak nekem.

Molnár Péterrel (aki K-2 200 méteren az újpesti Tótka Sándorral lapátol egy hajóban) kapcsolatban az alábbiakat jegyezte meg Jancsár László:

– Péter nagyon jó formában van, ez alapján bizakodó vagyok. Nagyon jó döntés volt összeülni Tótka Sanyival, remekül mennek, ezt bizonyítja az Európa Játékokon elért harmadik hely is. Tudjuk, hogy 2011-ben már megszerezte a kvótát Londonra, ám egy évvel később végül nem ő utazott. Ez óriási belső energiát adott neki, kemény lett, borzasztóan elszánt, meg akarja újra mutatni, hogy képes ott lenni az olimpián. Azt tudni kell, hogy bárki is szerez brazíliai indulási jogot, az nem névre szól, nem jelent automatikus részvételt, a riói repülőjegyért jövőre is meg kell majd küzdeni a válogatókon. Remélem, mind a ketten benne lesznek ebben a körben, és végül mind a ketten kijutnak…

Egyszer már

Molnár Pétert ugyan nem tudtuk elérni, de a TVSE klasszisa pár hete, amikor megnyerte társával a második válogatót – és ezzel biztossá vált a vb-indulásuk –, az alábbiakat nyilatkozta az Észak-Magyarországnak:

– A legfontosabb cél az olimpiai kvalifikáció megszerzése, Milánóból egy szép éremmel szeretnénk hazatérni, amiért mindent meg fogunk tenni. Rió? 2012-ben egyszer már álmodtam, de keserű volt az ébredésem, mert a londoni játékokról lemaradtam. Még egyszer: a lényeg a kvóta, ha ez meglesz, akkor megtesszük azt a bizonyos lépést Brazília irányába, addig hagyjuk az olimpiával kapcsolatos elképzeléseinket…


Névjegyekek

Molnár Péter

  • Születési idő: 1986. február 16.
  • Születési hely: Vác
  • Klub: Tiszaújvárosi Vizisport Egyesület
  • Edző: Hűvös Viktor
  • Nevelő edző: Mátyus Zsolt

  • Váczi Anita

  • Születési idő: 1986. február 9.
  • Születési hely: Miskolc
  • Klub: Tiszaújvárosi Vizisport Egyesület
  • Edző: Jancsár László
  • 2003. november 1-jén autóbalesetben megsérült, azóta kerekes székben él.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!