Mezőkövesd Zsóry FC: Tóth Lászlóból igazgató lesz

Akt.:
Mezőkövesd Zsóry FC: Tóth Lászlóból igazgató lesz
Mezőkövesd Zsóry FC: Tóth Lászlóból igazgató lesz - © Fotó: Tóth Balázs
Új edző veszi át a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgó csapatát.

A sárga-kékek szombaton este hazai környezetben 3-2-re kikaptak a Szolnoki MÁV FC-től és a mérkőzés után Tóth László vezetőedző (lehet, hogy elkeseredésében) további sok sikert kívánt a csapatnak. Ezt követően a másodosztályú együttest fenntartó és működtető Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnöke, Tállai András megbeszélésre hívta magához a szakvezetőt, valamint Bocsi Annát és Hagyacki Józsefet, a gazdasági társaság két ügyvezetőjét.

Közös megegyezéssel

A tanácskozást követően a klubház első emeleti folyosóján az elnök tájékoztatta lapunkat a fejleményekről:

– Közös megegyezéssel szerződést bontottunk a trénerrel, aki azonban nálunk marad – kezdte Tállai András, majd így folytatta: – Tóth László szakmai igazgató lesz és vele közösen keressük az új vezetőedzőt.

Kérdésre válaszolva a civilben miniszterhelyettes-országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a vezetőedző elfogadta a döntést, amely azért született meg, mert csapata a tavaszi első öt fordulóban eredményességben elmaradt a várttól.

– Egyetlen pillanatra sem mondtunk le feljutási szándékunkról és az NB I-ért folytatott küzdelmünk érdekében az új edző talán többet tehet majd. Jelöltünk egyelőre nincs, de hamarosan felgyorsulnak majd az események klubunknál.

Nem adják fel

Tóth László a vereséget követően nem nyilatkozott, az összecsapás után egy órával azonban már teljesen higgadtan fogalmazott. Elöljáróban sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta öltözőbeli lemondását, majd ezt mondta:

– Még nem dőlt össze a világ, elvégre 36 pontunk van. Sokkal több is lehetne, de több találkozó utolsó pillanataiban is szerencsétlenek voltunk és pechszériánk miatt tucatnyi egységet veszítettünk el. Magamról annyit, hogy gyakorlatilag edzői és sportigazgatói tevékenységet is folytattam, innentől kezdve a szakmai igazgatói feladataimra összpontosítok majd. Az elnök úrral abban maradtunk, hogy soraink rendezése érdekében új impulzusokat kell kapniuk a fiúknak, a kialakult helyzetről pedig hétfőn ismét eszmecserét folytatunk.

Vasárnap estig nem kaptunk információt arról, hogy ki lesz, vagy lehet az új vezetőedző, de volt, aki azt vallotta a klubnál, hogy most Pintér Attila-szerű „varázslót” kell a kispadra ültetni… Mert elegendő idő maradt a feltámadásra – hiszen tíz forduló van hátra és még 30 pontot lehet gyűjteni.

Vasárnap délután elértük ifj. Tállai András technikai vezetőt, aki elmondta, hogy a hétfő délutáni foglalkozást Horváth Tamás pályaedző, valamint Ulbert Tibor kapusedző közösen dirigálja majd, az új vezetőedzőt pedig a hét közepén mutathatják be.

Vasárnap délután felhívtuk Tállai András politikus-sportvezetőt, hogy az esetleges új fejleményekről informálódjunk…

Kolodzey Tamás
tamas.kolodzey@eszak.hu


Hét pont – a tizenötből

A Mezőkövesd Zsóry FC a tavaszi idény első öt fordulójában hét pontot gyűjtött. Eredményeik: