Friss hírek

2008.12.15. 13:04

Új kormányfőjelölt Romániában

<p>Emil Boc, a Demokrata-Liberális Párt elnöke Traian Basescu újabb kormányfőjelöltje - jelentették hétfő délben a román hírügynökségek, melyek szerint a román államelnök már alá is írta a kolozsvári polgármester kinevezését. A december 10-én kormányfői tisztségre jelölt Theodor Stolojan hétfő délben jelentette be: elutasítja miniszterelnöki megbízatását.</p>

A 2004-es elnökválasztásokon Traian Basescu javára visszalépett Stolojan alig egy nappal azt követően tette visszalépését illető bejelentését, hogy a két hete tartott parlamenti választásokon legtöbb szavazatot szerzett két párt - a Szociáldemokrata Párt és a Demokrata-Liberális Párt - vasárnap este aláírták a négy éves mandátum idejére szóló koalíciós szerződést.

Stolojan bejelentését követően az államfő dél körül konzultációra hívta a parlamenti pártokat. Az államelnök várhatóan délután hivatalosan is ismerteti új jelöltje nevét.

Emil Boc demokrata-liberális elnök nem kommentálta párttársa döntését. Calin Popescu Tariceanu leköszönő kormányfő nevetségesnek nevezte az esetet. Markó Béla szerint a visszalépés azt bizonyítja, hogy a frissen alakult koalíció komoly gondokkal küszködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!