Mezőkövesd Zsóry FC: Még semmit sem kiabálnak el

Akt.:
A múlt héten Felcsúton, a Budaörsi SC vendégeként Frőhlich (10) góljával nyert egygólos meccsen a Mezőkövesd Zsóry FC együttese
A múlt héten Felcsúton, a Budaörsi SC vendégeként Frőhlich (10) góljával nyert egygólos meccsen a Mezőkövesd Zsóry FC együttese
Mezőkövesd – Szurkolóbuszok indulnak Mezőkövesdről a vasárnapi, Siófok elleni idegenbeli találkozóra.

A labdarúgó NB II-ben a Gyirmót FC Győr csapata már megszerezte az aranyérmet, így csupán annyi kérdés maradt, hogy melyik klub fut be mögöttük a másik feljutó helyre (a kiírás értelmében ugyanis az első két pozícióban végző klub nyer jogot az NB I-es tagságra, melynek következő idénye július 16-án kezdődik). A versenyfutás elsősorban két alakulatra koncentrálódik, a jelenleg második Mezőkövesd Zsóry FC-re, valamint harmadik Zalaegerszegi TE FC-re, ugyanis a második helyet elérhető klubok közül csak ennek a két sportszervezet kapott licencet az élvonalra, ami az indulás elengedhetetlen feltétele. A másodosztály 2015/2016-os idényéből mindössze két forduló van hátra, és a dél-borsodiak 2 ponttal vezetnek a dunántúliak előtt: a kövesdieknek 51 egységük van, a zalaiaknak pedig 49.

Nincs feszültség

Pintér Attila vezetőedző gárdája a hét végén, vasárnap 18 órától a BFC Siófok vendége lesz, és amennyiben győz a Balaton partján, illetve a ZTE – az egy órával később kezdődő összecsapáson – nem veri meg otthon a Soroksár SC-t, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert a 30., zárófordulót megelőzően (melynek keretében június 5-én Mezőkövesd – Dunaújváros és Zalaegerszeg – Ajka meccseket rendeznek majd), és feljutást ünnepelhet, akárcsak 3 éve, 2013-ban.

A kövesdiek 30 éves középpályása, Hegedűs Dávid (aki harmadik szezonját fejezi be rövidesen a Kavicsos-tó partján) így vélekedett lapunknak a csapat előtt lévő feladatról.

– Először is: örülünk, örültünk annak, hogy az utolsó három mérkőzésünket meg tudtuk nyerni, ráadásul mindegyiket lehoztuk kapott gól nélkül – fogalmazott a Mezőkövesd Zsóry FC játékosa, majd így folytatta: – A heti ritmusban változás nem történt azért, mert jön a soron következő találkozó, ugyanúgy dolgoztunk a héten, mint korábban, nincs bennünk nagyobb feszültség, csak a szokásos versenydrukk. Van két pont előnyünk a Zalaegerszeggel szemben, tehát egy sikeren belül vagyunk, úgyhogy nagyon fontos lenne Siófokon is győzni. Hetek óta ki-ki mérkőzéseket vívunk, hol ők álltak jobban, hol mi, az utóbbi időszakban szerencsére mi, előttük vagyunk, de koncentráltnak, higgadtnak kell maradnunk és csak arra figyelni, ami a dolgunk. Az ember úgy van vele, amíg nem biztos valami matematikailag, addig nem kiabál el semmit, nem örül, de az egész szezonban azért dolgoztunk, hogy a végén elérjük a célt.

Kiválóan összeszedte

A borsodi klub honlapján megjelent, hogy a klub négy, 50 személyes szurkolóbuszt indít a siófoki találkozóra. Ezzel kapcsolatban csütörtökön megtudtuk, hogy délig 100 hely már elkelt a drukkerjáratokon. Az egyik szervező, főszurkoló Bódi Károly így nyilatkozott lapunknak:

– Mi már a múltkor Felcsúton, a Budaörs elleni győzelem után ünnepeltünk, biztosak vagyunk abban, hogy fogunk most, illetve bő egy hét múlva is – mondta a 62 esztendős helyi vállalkozó. – 22 éve kezdtem el focimeccs­re járni, a fiam kérésére, akkor még a megyei I-ben volt a csapat, kevéssel később került fel az NB III-ba. Felfokozott állapotban vagyunk, ugyanúgy, mint vélhetően a játékosok, nagyon bízunk abban, hogy sikerülni kiharcolni a feljutást. Bízom, bízunk a csapatban, hiszen, nem lebecsülve az ellenfeleket, mind a két találkozón be lehet és kell gyűjtenünk a győzelmet, a Zetének viszont nem lesz könnyű dolga a Soroksárral… Mi a kimagasló szereplés titka? Szerintem Pintér Attila kiválóan összeszedte ezt a keretet, jó hatással van a futballistákra, egymásért küzdenek, amit régen nem láttunk.

Molnár István


Nagy buli június 5-én

A kövesdiek nagy bulit szerveznek jövő vasárnapra, amely hivatalosan a „Stadionátadó ünnepség” nevet viseli. Már a teljes program is összeállt az alábbiak szerint:

10.00: Mezőkövesd Zsóry SE – Sajóvölgye Focisuli SE U17-es labdarúgó-mérkőzés a műfüves pályán

12.00: Mezőkövesd Zsóry SE – Sajóvölgye Focisuli SE U19-es labdarúgó-mérkőzés a műfüves pályán

15.00: Ünnepi műsor, köszöntők

16.00: Bozsik Program-bemutatómérkőzések a műfüves pályán

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros-PASE NB II-es felnőtt labdarúgó-­mérkőzés

20.30: Jolly és Suzy-koncert

21.30: Irigy Hónaljmirigy-koncert

A belépés a mérkőzés(ek)re ingyenes, regisztrációs jegy váltása mindenkinek kötelező.

hirdetés


hirdet�s