Mezőkövesd Zsóry FC: Még minden képlékeny

Többeket megtartanának Mezőkövesden
Többeket megtartanának Mezőkövesden - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – A kövesdiek trénere, Tóth László szerint a „hírlapírók olykor tájékozottabbak”, mint az edzők.

Az már korábban eldőlt, hogy a Szombathelyről megyénkbe visszatért szakember marad a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője, a játékosok frontján azonban teljesen képlékeny a helyzet a klubnál.

– Kevesebb konkrétummal szolgálhatok attól, mint amit várnak tőlem – kezdte Tóth László. – A távozókat „erősíti” a középpályás Kiss Máté, Melczer Vilmos és Sigér Dávid. Lejárt Dobos Attila szerződése, Fótyik Dominik pedig élvonalbeli ajánlatra vár. Nagyjából ennyi hírem van…

A háttérben

A szűkszavú trénernek ezután elsőként Takács Pétert említettük, erre azt felelte, hogy a Diósgyőrből érkezett középpályást érvényes szerződés köti hozzájuk és nem hallott arról, hogy a Taki becenévre hallgató, egykori U20-as világbajnoki bronzérmes a távozás gondolatát érlelné magában.

Szóba hoztuk Bognár Istvánt és Horváth Tamást is, hiszen irántuk állítólag fél tucat egyesület érdeklődik…

– A hírlapírók olykor tájékozottabbak, mint az edzők – közölte a tréner. – A középpályást és a válogatott kerettag kapust is érvényes kontraktus köti a Mezőkövesdhez, hivatalos kérőről pedig nem tudok. Azt persze ne felejtsük el, hogy bár nyári szünet van, így a játékosok nyaralnak, a menedzserek azonban gőzerővel egyeztetnek, sőt próbálkoznak… Például úgy, hogy itt is, ott is bedobják védenceiket, akiknek a nevét ennek következtében felkapja a sajtó és ezzel az átlátszó technikával srófolják fel az árakat. Mi ebbe a csapdába nem lépünk bele, nem veszünk részt ebben az értelmetlen licitben, ezért csak és kizárólag akkor nevesítünk, ha megtörtént a szerződés kétoldalú aláírása. Itt elmondom még: azt szeretnénk, hogy a kiesésünk ellenére együtt tartsuk azokat, akiknek jövőbeli szolgálataira számítunk, továbbá az is feltett szándékunk, hogy a korábbitól nagyobb szerepet szánunk a fiataloknak.

Segítőket keres

Tóth László edzői stábjában is tornyosulnak a kérdőjelek, bár az első számú segítői poszt már elkelt.

– Pályaedzőm Horváth Tamás, az U16-os fiatalok korábbi mestere lett – újságolta a vezetőedző. – Erőnléti és kapusedzőm azonban még nincs, s úgy tűnik, hogy helyben nem találunk megoldást, ezért szét kell néznünk a „piacon”.

A sárga-kékek kerettagjai június 23-án, hétfőn 17 órakor találkoznak a sporttelepen, ahol elbeszélgetnek céljaikról, a tényleges munkát viszont csak másnap kezdik.

– A gyepszőnyeg áthelyezése miatt a stadionból vagy a tűzoltó pályára, vagy a műfűre helyezzük át székhelyünket – ismertette elképzeléseit a szakvezető. – Ilyenkor különösen jól jön, hogy klubunknál minden tárgyi feltétel adott a zavartalan munkavégzéshez.

ÉM-KT

Ütemesen haladnak

A mezőkövesdi sporttelepen ismét nagyszabású munkálatokat végeznek: a gépek feltúrták a pályát, amelyet a terveknek megfelelően nyugati irányba tolnak el. Megszüntetik a salakos atlétikai pálya még meglévő részét, az alácsövezett gyepszőnyeg így szinte karnyújtásnyi közelségbe kerül az oldalsó fedett lelátóhoz. A Strabag által végzett kivitelezés csaknem száz millió forintba kerül. Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a terveknek megfelelően haladnak, így megítélése szerint az NB II-es bajnokság – amelyre már elküldték nevezésüket – rajtjára készen lesznek. Ami pedig a „foghíjas” arénát illeti: az úgynevezett napos oldal meg beépítetlen, a klubház felőli rész azonban nem marad így. Az építkezést (amelyhez 400 millió forintot ítélt meg számukra a kormány) a közbeszerzési eljárás után ősszel, vagy tavasszal kezdik.