Mezőkövesd Zsóry FC: Kövesden megismétlődhet a három évvel ezelőtti csoda

A csepeli ünneplés 2013-ban
A csepeli ünneplés 2013-ban
Mezőkövesd – Vasárnap este, történetében másodszor, NB I-es lehet a „matyók” labdarúgócsapata.

Az utolsó forduló nagy kérdése: a Gyirmót mögött melyik gárda szerzi meg a feljutást jelentő második helyet. A pillanatnyilag páholyban lévő kövesdiek 54 ponttal rendelkeznek, míg a zalaegerszegiek 52 pontosak, a papírforma tehát a fürdővárosiak mellett szól. A borsodiak a Dunaújvárost, a zalaiak az Ajkát fogadják, és ha nem történik földindulás, akkor a 3-3 pont mindkét pályán a hazaiaké lesz – ebben az esetben pedig újra élvonalbeli lesz a Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

Ragyogó tavasz

– Nagy várakozással tekintek a vasárnapi meccs elé – mondta Hagyacki József, a mezőkövesdiek szakmai ügyekben illetékes ügyvezető igazgatója. – Nem hagyjuk, hogy a sajtot kiénekeljék a szánkból vagy tenisznyelven szólva: az előny nálunk, az adogatónál van. Felfokozott a hangulat a városban, sőt a környéken is, sok nézőt és vendéget várunk, ennek megfelelően vasárnap már déltől a stadionban leszek, fogadom a meghívottakat, a vendégeket. Ami tavaszi menetelésünket illeti, a számok önmagukért beszélnek: a dunaújvárosiakkal szembeni 3 pontot is beszámolva 34 pontunk lehet, s ha így lesz, amiben valamennyien bízunk, akkor majdnem 80 százalékos szezont produkálunk. Ez pedig ragyogónak mondható, mi több, csodálatos szereplés. Eddig egy rossz szó sem érheti házunk elejét, már csak az i-re kell feltennünk a pontot. Emlékeimben élénken él a három évvel ezelőtti, csepeli feljutás, amely most különösen olyan, mintha ma történt volna. Az akkori szép pillanatok pedig most megismétlődhetnek.

Úgy, mint eddig

A játékosok pénteken délelőtt a Zsóry fürdőben úsztak, majd a közös ebéd után a középpályás Tajthy Tamás így beszélt:

– Minden meccsre ugyanúgy készülünk, és ez igaz a dunaújvárosiak elleni fellépésünkre is. Személy szerint nagyon várom az összecsapást, azt viszont még nem tudom, hogy a mester betesz-e a csapatba. Eddig 79 NB I-es mérkőzésem van, akár gyarapodhat is ez a szám, de a jövőmről még nem tudok nyilatkozni. Most jár majd le a szerződésem, így a sorsom pillanatnyilag kérdéses.

A középső védő Devecseri Szilárd ezekkel a szavakkal csatlakozott társához:

– Nyernünk kell, a célunk az élvonalba kerülés! Június végén szintén lejár a szerződésem: több klub is érdeklődik irántam, sőt a menedzseremet külföldről is megkeresték már, esetemben tehát a hogyan tovább a jövő zenéje.

Ifj. Tállai András technikai vezető az együttes hét végéjéről mindössze ennyit jegyzett meg:

– Szombaton 15 óra 30 perctől edzést vezényel a játékosoknak Pintér Attila vezetőedző, vasárnap pedig jöhet a fellépés, amelyet az egész társaság nagyon vár.

Minél gyorsabban

Megkerestük Bocsi Annát, a Mezőkövesd Zsóry FC gazdasági ügyekért felelős ügyvezető igazgatóját is, akitől megtudtuk:

– Vasárnap várhatóan telt ház lesz nálunk. Pénteken délutánra már csak minimális számú hely maradt, ezek reményeink szerint elkelnek. Az avatóünnepségre és a találkozóra a belépés egyébként – elnökségünk döntése alapján – ingyenes, de a jegyigénylőknek név szerint azonosítaniuk kell magukat. Azt tanácsolom, hogy akik itt akarnak lenni, minél gyorsabban intézzék el regisztrációjukat. Az esetleges ünneplésről vagy a meglepetésekről egyelőre nem beszélünk, ha jól alakulnak a dolgaink, akkor ezek úgyis jönnek maguktól.

A végszóra „befutott” Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC-t fenntartó Mezőkövesdi SE elnöke, a térség ország­gyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára, aki ezt nyilatkozta:

– Alig várom, hogy telt ház előtt jusson fel a csapat az NB I-be. Ez egy kis csoda lenne Mezőkövesd városa és az én életemben is.

Kolodzey Tamás


Labdarúgás, NB II: 30. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros PASE

(Mezőkövesd, vasárnap, 18.00)

Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője: – Felépítettünk valamit egy fél év alatt. Az elnök úr, a vezetés és a szurkolók is nagyban hozzásegítettek bennünket ahhoz, hogy esélyünk van elérni a feljutást. Igaz, hogy ez nem volt célkitűzés, de bárhol is dolgozom, mindig a maximumra való törekvés vezérelt. Vasárnap még vár ránk egy feladat, amit meg kell oldanunk, hiszen a sorsunk a saját kezünkben van.

A kövesdiek közül Molnár G. öt sárga lapja miatt eltiltását tölti.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Dombó – Vági, Devecseri, Szeles, Fótyik – Nicorec, Hegedűs D. – Tóth B., Heffler, Szatmári L. – Frőhlich.


A program

10.00: Mezőkövesd Zsóry SE – Sajóvölgye Focisuli (U17)

12.00: Mezőkövesd Zsóry SE – Sajóvölgye Focisuli (U19)

15.00: pályaavató, ünnepi műsor és köszöntők

16.00: Bozsik-program, műfüves bemutatók

18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros PASE (NB II-es bajnoki)

20.30: Jolly és Suzy-koncert

21.30: Irigy Hónaljmirigy-koncert


Labdarúgó NB II – Dupla ünnepre készülnek Mezőkövesden

Budapest/Mezőkövesd – A labdarúgó NB II vasárnapi zárófordulójának egyetlen kérdése, hogy a bajnok Gyirmót mellett melyik csapat jut fel a második helyen az első osztályba.
hirdetés


hirdet�s