Mezőkövesd Zsóry FC: Kisváros, de már nagy csapat

Küzdelmes volt a találkozó
Küzdelmes volt a találkozó - © Fotó: ujpestfc.hu
Mezőkövesd – Döntetlent ért el az NB I-es labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC az Újpest ellen.

A fővárosiak a Szusza Ferenc stadion felújítása miatt Kecskeméten fogadták a borsodiakat, akik öt forduló óta veretlenek voltak, így joggal bíztak a sikeres folytatásban. Így is lett, és az ikszre mindkét oldalon büszkék lehetnek: az Újpest ugyanis sorozatban nyolc, a Mezőkövesd pedig hat összecsapásán nem talált legyőzőre.

Változtatott

Pintér Attila vezetőedző szokásához hűen megint néhány változást eszközölt a kezdőcsapatán. Nem szerepelt a sérült Diallo, az egyik védekező középpályásként ezúttal pedig Hegedűs D.-nek szavazott bizalmat. A találkozó elején az Újpest kezdeményezett többet, a lila-fehérek azonban csak a szögleteket gyártották, gólhelyzetet azért nem tudtak összehozni, mert a kövesdi védelem jól állt a lábán és Tujvel is biztos pont volt. A vendégek szórványos akciói rendre les miatt akadtak el. Aztán bő negyedóra elteltével már a sárga-kékek is feljebb merészkedtek, sőt a 20. percben Kink beadása után a védők közül kilépő Molnár G. a vezetést is megszerezhette volna, de ziccerből fölé emelt: nem össz­pontosított jól és csak a cipője hegyével ért a labdához, amely a léc fölött hagyta el a játékteret.

Küzdőjelleg domborodott ki, az iram elfogadható volt, a színvonal közepesre sikeredett. Az újpestiek elsősorban Balogh B. jobb oldali támadásszövésére építettek, középen azonban tanácstalanok voltak, lövéseik sorra célt tévesztettek. A 30. percben Vági a kapuba fejelt egy szabadrúgás után, de a televíziós ismétlés alapján egyértelműen látszott, hogy az elrúgás pillanatában – amikor Strestik lába lendült – a védő lesen állt, így Andó-Szabó jó ítéletet hozott. A fővárosiak birtokolták valamivel többet a labdát, de középen erőlködtek és nem bírtak a tömörülő védelemmel. A 39. percben Balogh B. közreműködésével Lázok a kapunak háttal állva, ollózva a kapu jobb oldala mellé lőtt, ez szép, de haszontalan mozdulat volt. A szünet előtt Strestik és Gohér szabadrúgása okozott izgalmat.

Egymás utáni gólok

A szünet utáni Balogh B.–Tujvel párharcok az utóbbi sikerével zárultak. Az 51. percben az Újpest büntetőből szerzett vezetést, ezt nyomban kövesdi csere követte, majd egy remek kontratámadást követően hamar egyenlítettek a vendégek, sőt később Strestik majdnem elcsente a labdát és ha ez sikerül neki, a kapuig gyalogolhatott volna vele. Mezőnymunka folyt mindkét oldalon, látszott: az a fontos, hogy ne zördüljenek meg a hálók. Húsz perccel a vége előtt kettős cserét eszközölt az Újpest, de a lila-fehérek nem mentek sokra. A 73. percben Andric 7 méterről célozta meg a hálót, Tujvel pedig bal kapufa segítségével mentett. Ezt megúszta a vendégcsapat, egyéb izgalom pedig már nem akadt. Jól és magabiztosan adogatott és tartotta a labdát a Mezőkövesd, majd a hajrában a védőmunkát azzal erősítette Pintér Attila, hogy Kinket Tóth B.-vel váltotta fel. A kisváros hetek óta jól küzdő csapata továbbra is a mezőny első felében áll, és újra bizonyította azt a tételt, mely szerint a mezőny bármelyik együttese ellen a pontszerzés reményében léphet a gyepre.

– Kolodzey Tamás –


Jegyzőkönyv

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC
1-1 (0-0)

Kecskemét, 650 néző. V.: Andó-Szabó (Erős, Kelemen).

Újpest FC: Banai (5) – Heris (5), Windecker (6), Kecskés (5), Mohl (5) – Cseke (5), Bardhi (5) – Balázs B. (6), Balogh B. (6), Andric (6) – Lázok (5). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (7) – Vági (6), Hudák (6), Szeles (6), Gohér (6) – Mevongou (5), Hegedűs D. (5) – Kink (5), Pauljevic (6), Molnár G. (5) – Strestik (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Hegedűs D. helyett Bacelic-Grgic (5) az 54., Bardhi helyett Nagy T. (-) a 69., Lázok helyett Parovic (-) a 69., Kink helyett Tóth B. (-) a 79., Molnár G. helyett Vosahlik (-) a 87. percben.

Sárga lap: Windecker a 42., Hudák az 55., Bardhi az 58., Pauljevic a 62., Tujvel a 92. percben.

Gólszerzők: Andric (1-0, 11-esből) az 51., Pauljevic (1-1) az 55. percben.

Nebojsa Vignjevic: – Tudtuk, hogy a mezőkövesdiek fegyelmezett védelemmel és villámgyors támadókkal érkeznek hozzánk, ezért arra kértem a fiúkat, hogy középen ne adjunk könnyű labdákat az ellenfelünknek. Sajnos, a vezető gólunk után nem lőttük be a második találatunkat, és egy kontratámadás során kiegyenlítettek a vendégek. Az utolsó percekig küzdöttünk, de nem tudtuk megszerezni a három pontot.

Pintér Attila: – Köszönöm szurkolóinknak, hogy mindenhová elkísérnek bennünket és a meccs elejétől a végéig buzdítanak minket, ez jó érzés. A nehéz talajú pályán igazán jó mérkőzést játszott a két együttes, mindkét fél megtett mindent a három pontér. Voltak lehetőségek itt és ott is. Tisztában voltunk azzal, hogy milyen fegyelmezett csapathoz jövünk, a többi mérkőzésükön is irányították a játékot, ennek szellemében építettük fel stratégiánkat, a pálya viszont nem kedvezett a passzoknak. Az együttesek jól felkészültek egymásból, ide is, oda is eldőlhetett volna a csata. A 11-es után hamar egyenlítettünk, hozzáteszem: nem érdemtelenül. Több olyan lehetőségünk volt, amit, ha pontosan játszunk le, akkor góllal fejezzük be, gólunk is egy ilyen jó akció végén született. A két gárda tette a dolgát a pályán, a meccs döntetlen lett. Jobban szerettem volna, ha három pontot szerzünk, de egy ilyen jó és stabil csapat ellen minden pontot meg kell becsülni. Gratulálok játékosaimnak ahhoz, hogy hétről hétre örömet okoznak szurkolóinknak és a városnak.


A gólok története

51. perc: Bardhit rántotta le Hudák a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Andric volt a végrehajtó, és a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

55. perc: Strestik indította a bal oldalon Molnár G.-t. A középpályás betört a 16-oson belülre, felnézett, látta, hogy a támadást kísérő Pauljevic egyedül maradt, középre passzolt, Pauljevic pedig 5 méterről a léc alá emelt, 1-1.