Mezőkövesd Zsóry FC: Keretük még forrásban van

Koszta iránt élénk érdeklődés mutatkozik
Koszta iránt élénk érdeklődés mutatkozik - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Fizikai felmérővel hétfőn kezdődik a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának felkészülése.

Rendhagyó módon látnak munkához a fürdővárosiak játékosai. Kerettagjaik egy része Egerben futópados „vizsgán” vesz részt, a „maradékot” pedig a kövesdi stadion konditermében tesztelik. Kedden fordul a kocka, annak érdekében cserélnek helyet a labdarúgók, hogy a szakmai stáb mindenki állapotáról képet kapjon.

Ausztriába tartanak

– Azért döntöttünk a bontás mellett, mert egyszerre nem fért volna mindenki a futópadhoz – adott magyarázatot a hétfő-keddi programjukra Siroki Krisztián technikai vezető.

– Mindkét napon nyolctól úgy délig biztosan elfoglaltak lesznek a fiúk, akinek az első labdás edzést szerdán délelőtt a Zsóry-kempingben lévő edzőpályán tartja majd Kuttor Attila vezetőedző.

Megtudtuk, hogy a sárga-kékeknél még minden forrásban van, programjukat most véglegesítik.

– A hét közepére valószínűleg összeáll a teljes menetrendünk – folytatta Siroki Krisztián. – Az biztos, hogy itthon csak Mezőkövesden dolgozunk, nincs értelme máshová utazni, hiszen városunkban minden adott a zavartalan munkavégzéshez. Viszont szó van külföldi edzőtáborról, július elején várhatóan Ausztriába utazunk és az ottani hegyekben gyűjtjük majd az erőt, közben barátságos mérkőzést tervezünk a cseh Slavia Praha együttesével. Az edzőmeccsek műsorán is dolgozunk még, hazai környezetben és idegenben egyaránt pályára lépünk, hat-hét összecsapás vár a csapatra.

Posztokra igazolnak

A kövesdiek egyik kulcsembere, Bognár István, amint azt már lapunkban megírtuk, az MTK Budapest gárdájában folytatja pályafutását, így a helyére mindenképpen irányító középpályást keresnek. Házi gólkirályuk, Koszta Márk után itthonról és külföldről is sok klub érdeklődik, de a támadót még hároméves szerződés a Matyóföldhöz köti, esetleges kivásárlása azonban könnyen elképzelhető.

Kölcsönbe adott játékosaik közül Murai Márk Kazincbarcikán, Csirmaz István pedig Szolnokon szerepelt a tavaszi idényben, további mezőkövesdi sorsukról Kuttor Attila vezetőedző dönt majd. Az már eldőlt, hogy az NB I-es alakulatnál kölcsönben foglalkoztatott Patrik Misákot nem tartják meg, a labdarúgó ­visszatér a lengyel első ligás Termalica Nieciecza csapatához, míg a télen Mosonmagyaróvárról szerződtetett kapusuk, Tarczy Pál fél év után szintén távozik.

– Szakmai stábunk minden csapatrészünkbe keres ütőképes játékost – jegyezte meg Siroki Krisztián.

– Az a célunk, hogy keretünk minél hamarabb véglegessé váljon és a felkészülési találkozókon kellően összecsiszolódjon.

– KT –


Megköszönték

A klubnál szombaton este bensőséges hangulatú összejövetelt tartottak. Az eseményre támogatóik voltak hivatalosak, segítségüket ajándékkal köszönték meg.


Mezőkövesd - A borsodiak benn­maradtak, így a régióhoz ezer szállal kötődő szakember a klubnál marad. Interjú: Kuttor Attilával, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjével. A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője – mivel még nem volt pro licences dipl...

Nagy Richárd
Mezőkövesd - Két újabb labdarúgó került a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapatához. A Zalaegerszegi TE 27 éves kapusa, Szappanos Péter és a Vác FC 24 éves támadó középpályása, Nagy Richárd egyaránt két esztendőre kötelezte el magát a borsodiakhoz. A klub közölte még, hogy az elkövetkezendő napokba...