Mezőkövesd Zsóry FC: Három év alatt háromszor jutott fel a honi élvonalba

Polényi Gábor (balra) bízik a több játéklehetőségben
Polényi Gábor (balra) bízik a több játéklehetőségben
Mezőkövesd – Ritka „bravúrral” büszkélkedhet Polényi Gábor, a matyóvárosiak labdarúgója.

A júliusban 25. életévét ünneplő szélső hátvéd 2014 nyarán a Nyíregyháza Spartacusszal, 2015 nyarán a Vasassal, most pedig a Mezőkövesd Zsóry FC együttesével került fel az NB I-be.

Éjfélig ünnepeltek

– Miután kiütöttük a Dunaújvárost és megszereztük a második helyet, mindenkiből kiszabadultak a belső érzések – emlékezett a vasárnap esti történésekre Polényi Gábor. – Akkor tudatosult bennünk az, amiért fél évig küzdöttünk: jó felkészülést magunk mögött hagyva, 7 pont hátrányt ledolgozva lettünk élvonalbeli labdarúgók. Úgy éjfélig ünnepeltünk a stadion előtt, hosszan éltettek minket a szurkolók, rengeteg közös kép készült, aláírásokat is adtunk, aztán elköszöntünk a tömegtől: néhányan nyaralni mentek, mások pedig haza. Fáradtak voltunk, de végtelenül boldogok.

Marad a klubnál

– Annak idején a Nyíregyházától és a Vasastól is távoztam, most azonban a kövesdieknél maradok – folytatta a hajdanán a DVTK-ban nevelkedett játékos. – Szerződésem még két esztendeig a borsodiakhoz köt, így szinte bizonyos, hogy a sárga-kékeknél maradok. Persze nem tagadom, hogy el vagyok keseredve, hiszen tavasszal szinte nem kaptam játék­lehetőséget.

Polényi Gábor ősszel tizenháromszor, az elmúlt hónapokban viszont csak egyszer lépett pályára az NB II-ben. Utóbbi oka: Pintér Attila vezetőedző másokat favorizált, igaz, a kövesdiek futballistáját sérülése is akadályozta.

– Innen már csak felfelé vezethet az utam – állapította meg a védő. – Még többet fogok dolgozni, még szorgalmasabb leszek, aztán a többi úgyis kiderül… Az egyelőre nem ismeretes, hogy mikor kezdjük az alapozást, ennek időpontjáról ifj. Tállai András technikai vezető értesít majd minket, így engem is. Ha minden igaz, akkor kedden vagy szerdán kezdjük az erőgyűjtést.

Kolodzey Tamás


Európa-bajnokság: továbbjutnak

Polényi Gábornak szóba hoztuk az Európa-bajnokságot, amelyről így vélekedett:

– Biztos vagyok abban, hogy a fiúk továbbjutnak csoportjukból. Személy szerint nem üzenek senkinek, valamennyiüknek szorítok és sok sikert kívánok.
hirdetés


hirdet�s