Helyi közélet

2015.06.28. 11:52

Interjú: ByTheWay

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a ByTheWay zenekar volt, akik többek között 2013-ban az X-Faktor című műsor ezüstérmesei voltak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a ByTheWay zenekar volt, akik többek között 2013-ban az X-Faktor című műsor ezüstérmesei voltak.

Szabi: Milyen emlékeitek vannak a városról?

ByTheWay: Igazából már két fellépésünk is volt Miskolcon, a második az egy külső városrészben történt, de mégis nagyon sokan kijöttek, így egy remek kis buli kerekedett az egészből. Jó volt a hangulat és hatalmas szeretettel fogadtak minket az emberek. Így elmondható, szeretünk ide jönni hozzátok.

Szabi: Picit meséljetek arról, milyen volt a kezdet?

ByTheWay: Igen, az utóbbi években kicsit formálódott a formáció ahhoz képest, ami a legelején volt. A legelsőben Ya Ou és Bence még benne sem volt. A 2012-es X-Faktorban találkoztunk először négyen, aztán csak a szünetekben bandáztunk a másikkal, meg ott akkor úgy próbáltuk oldani a feszültséget, hogy egymással zenélgettünk és egészen jól megtaláltuk a közös hangot. Viszont abban a szériában "sajnos" mindenki idő előtt búcsúzott a versenytől, de utólag visszagondolva nem is annyira sajnos, mert aztán összeverbuválódott ez a mostani formáció, vagyis akkor még négyen voltunk, hiszen Patocska Olivér is velünk volt és havonta egyszer tudtunk egy hétvégét közösen tölteni. Idővel pedig elkezdtünk magunknak akusztikus fellépéseket szervezni. Később az is felszínre került, hogy kimegyünk Londonba egy teljesen új életet kezdeni... De jött a 2013-as X-Faktor és megint belevágtunk, de már közösen, a többit pedig talán mindenki tudja. A legjobb csapat lettünk és ezüstérmesek, ami hatalmas érzés volt és azóta is az.

Szabi: A sok munkát pedig gyümölcs is koronázta, hiszen kijött az első lemez?

ByTheWay: Tavaly nekifogtunk az első nagylemezünk elkészítéséhez és hálistennek kész is lett, ami azóta már be is aranyozódott, szóval nagyon boldogok vagyunk, hogy a rajongóink ebben (is) kitartottak és támogattak minket nekik főleg köszönhetjük mindezt. Köszi!!! :) Decemberben volt egy "eredeti" lemezbemutató nagy koncertünk és most is volt egy nagy koncert, ahol szintén a teljes lemezt lejátszottuk. A stúdiózás viszont zajlik tovább és csinálgatjuk a kis dolgainkat, zenéket, aztán ezt egyszer egybegyúrjuk, mindenki hozzáteszi amije van és akár egy új lemez is jöhet... :) Klipre is van esély, csak azt nem tudjuk még, hogy az albumról válasszunk egy dalt, vagy egy teljesen új nótához készítsünk videót. Valami biztos lesz... :)

Szabi: Nyár?

ByTheWay: A legtöbb időt a fellépések teszik ki, de talán idén lesz egy kis időnk pihenni is... Amit nagyon várunk viszont, az a következő erdélyi fellépésünk, ami a napokban lesz és már nagyon ott lennénk... Kint elterjedt Olivér kilépése óta, hogy nem annyira vagyunk aktívak és hogy be is fejezzük a közös munkát. Erre szeretnénk most nagyon erősen rácáfolni az ottani rajongóink számára. A ByTheWay van volt és lesz! :) Ami pedig érdekes lehet még, hogy szeptemberben lesz a Csík zenekarral egy élőzenekaros koncert és egy közös produkció is.

Szabi: Köszönöm srácok, további sikereket Nektek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában