Mezőkövesd Zsóry FC: Haladni kell a Haladás ellen

Szombathelyen ünnepelni akarnak a sárga-kékek
Szombathelyen ünnepelni akarnak a sárga-kékek - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – A sereghajtó vendégeként lép pályára szombaton délután a fürdővárosiak labdarúgócsapata.

Az NB I-es bajnokság 21. fordulója keretében szombaton 17 órakor kezdik a Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót, amelynek esélyese a vendégcsapat. A hazaiaknak 10 pontjuk van, és bár matematikailag még nem estek ki, de gyakorlatilag reménytelen helyzetben vannak, 12 pont a lemaradásuk a még bennmaradó helyen tanyázó Kisvárdával szemben, így könnyen lehet, hogy ebben a fordulóban végleg megadják magukat.

A múlt nem segít

Kuttor Attilának először azt mondtuk: számukra sokat segíthet, hogy Tóth László szakmai igazgatóval korábban Szombathelyen dolgoztak, mire ezt a választ adta:

– A saját múltunk abszolút nem segít, ugyanis már kevés olyan játékos van a Haladásnál, aki velünk dolgozott, a kezeink között nevelkedett. Azóta egyébként is más irányt vett Szombathelyen a labdarúgás, így a korábbitól teljesen eltérő információszerzésre, adatgyűjtésre volt szükségünk a felkészülés során.

Ezután szóba hoztuk, hogy a vasiak „levert seregként” funkcionálnak az élvonalban, ez pedig megkönnyítheti a helyzetüket, mire a tréner kifakadt:

– Mindezt elmondhattuk volna ősszel, de tavaszra egy teljesen más Haladás állt össze: jelentős erősítéseket hajtottak végre, válogatottat is igazoltak, és ez érződött a Kisvárda és a Paks elleni fellépésünkön attól függetlenül, hogy a két találkozón csak egy pontot szereztek. Minden változásukat és erényüket mérlegre téve is győzni megyünk hozzájuk – ugyanis mi valamennyi mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, vereségre soha nem gondolunk és ilyet nem tervezünk.

Pániknak nyoma sincs

Arra a kérdésre, hogy mi a Haladás legnagyobb erénye, Kuttor Attila kijelentette:

– Az, hogy még nem igazán ismerjük őket…

A mezőkövesdiek nem úgy kezdték a tavaszi idényt, ahogyan tervezték, de a pániknak nyoma sincs a klub háza táján.

– Diósgyőrött már-már győztesek voltunk, de kiengedtünk a kezünkből két pontot, majd otthon következett az MTK Budapest elleni vereség. Ennek ellenére nem estünk letargiába, hiszen az alapjaink megvoltak, a játékunk működött. Türelmesek vagyunk, keményen dolgozunk, ennek pedig az eredményekben is meg kell mutatkoznia – inkább előbb, mint utóbb. Mivel az MTK-val szemben elbuktuk a meccsünket, nem törvényszerű, hogy ugyanazok kapnak bizalmat, mint a kék-fehérekkel szemben.

A borsodiak mesterétől megtudtuk, hogy csak a pénteki edzést követően vagy szombaton délelőtt dönt a szombathelyi hadrendről, amely ugyan már kialakult a fejében, de a kártyáit nem teríti ki. A kövesdiek természetesen pénteken keltek útra és Bükfürdőn ütötték fel a főhadiszállásukat, a fürdővárosból buszoznak át szombaton kora délután a vasi megyeszékhelyre.

Moutari kezdő lehet

A vendégeknél Farkas D. és Szeles egyaránt izomhúzódás miatt nem szerepelhet. A „füles” szerint a napokban igazolt Moutari viszont a kezdőcsapat tagja lehet.

Kolodzey Tamás


Labdarúgó NB I: a hét végi menü

A 21. forduló programja

14.00: Debreceni VSC–Ferencváros

17.00: Szombathelyi Haladás–Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd

17.00: Puskás Akadémia FC–Újpest FC

17.00: Kisvárda Master Good–Paksi FC

19.30: MTK Budapest–Mol Vidi FC