Friss hírek

2009.10.17. 11:33

Fidesz: Jövõre se lesz elég pénz az egészségügyben

<p>Az egészségügyben már az idei év mûködésének finanszírozása is kétséges, a 2010-es költségvetéssel pedig lekapcsolják a lélegeztetõ géprõl az ágazatot - mondta szombaton sajtótájékoztatóján Pesti Imre Fidesz-képviselõ. Hangsúlyosan hiányolja a büdzsébõl a szerkezetátalakítást, konkrétumot azonban nem mondott arról, milyen intézkedést szorgalmaznak.</p>

Az egészségügy a jelenlegi struktúrában nem finanszírozható, az ellátás színvonala nem tartható fenn - állította Pesti Imre az Állami Számvevõszék véleményére hivatkozva. Szerinte a Fidesz költségvetési módosító javaslatainak kétharmadát a Költségvetési Tanács elfogadhatónak tartja, az ágazatnak a kormányoldalról juttatandó 38 milliárd forint pluszpénz megalapozottságát viszont nem - mondta. A kórházakkal kötött megállapodással tehát becsapták az országot - vonta le a következtetést a Fidesz politikusa. Már az idei évi mûködés finanszírozása is kétséges, 2010-ben sem lesz elég pénz - mondta. A jövõ évi költségvetéssel az egészségügyet lekapcsolják a lélegeztetõ géprõl - mondta Pesti Imre.

Az egészségpolitika 2006 óta semmilyen eredményt sem ért el az egészségügy szerkezetátalakításában, s erre jövõre sem lesz pénz - hangoztatta Pesti Imre. A Független Hírügynökségnek a szerintük szükséges konkrét intézkedésekrõl érdeklõdõ kérdésére Pesti Imre azt válaszolta, hogy "egy teljesen másfajta ideológiájú, a növekedést elõtérbe helyezõ politika már rövid távon több pénzt adna az egészségügynek is". Szerinte vannak tartalékok a mûködésben és a vagyongazdálkodásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!