Mezőkövesd Zsóry FC: az eredmény még nem számít

Akt.:
Mezőkövesd Zsóry FC: az eredmény még nem számít
© Fotó: mezokovesdzsory.hu
Mezőkövesd – Elveszítette szombati felkészülési mérkőzését a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es csapata.

A stadion VIP-helységében sétált Sigér Dávid, a balmazújvárosiak középpályása, aki korábban Mezőkövesden is szerepelt.

– Lábujjrepedésem volt, még lábadozom, ezért nem játszhatok – mondta nevetve, majd az arcára fagyott a mosoly, amikor megjegyeztük: egy kieső már van az NB I-ből, így rajtuk kívül csak további egyet kell találni. Az élvonalban újonc gárda tagja ezt felelte: – Bárhová megyek, mindenki ezt fújja, de majd teszünk róla, hogy ne így legyen.

Fotó: ÉM Fotó: mezokovesdzsory.hu ©

Csak érdeklődött

Ismét feltűnt Mezőkövesden George Menougong egykori labdarúgó, napjainkban játékosmenedzser, de a jöveteléről ismét nem tudtunk semmit kivenni belőle:

Senkit sem hoztam, csak érdeklődöm a meccs iránt, meg ápolom a baráti szálakat.”

A kivonuláskor az esőre hajló időben feltűnt, hogy a soron következő idényben magasabb lesz a matyóvárosi együttes, mint legutóbb. Hudák, Keita és Novák viszi a „pálmát”, de rajtuk kívül még többen is 190 centi körüliek. Akik elkéstek, nem látták Gohér 1. percben szerzett, szokásos, ballal bevágott gólját, akik pedig a kiadott összeállítás alapján Lázárt keresték a kövesdieknél, nem találták.

Fotó: ÉM Fotó: mezokovesdzsory.hu ©

– Védőnk a bemelegítés utolsó pillanatában combsérülést szenvedett, ezért nem léphetett gyepre – adott magyarázatot „mellőzésére” ifj. Tállai András technikai vezető. – A következő napokban kiderül, hogy mennyit kell kihagynia.

Befutottak az NB II-be a napokban feljutott Kazincbarcikai SC elöljárói: Kádár Zsolt sportigazgató és Koleszár György utánpótlás szakmai igazgató is, őket Tóth László, a hazaiak szakmai igazgatója vette „szárnyai” alá.

Vendégsiker

A mezőkövesdi keretben Dombó és Fótyik kivételével mindenki szerephez jutott. Utóbbiról így nyilatkozott ifj. Tállai András:

– Dominik nem sérült, csupán annyi történt, hogy pihent, mert mesterünk ki akarta próbálni a most jött U19-es válogatott Szalai Attilát. A Rapid Wientől érkezett 19 esztendős hátvéd három évre írt alá hozzánk. Gödön kezdte pályafutását, majd Vácott és a Vasasnál nevelkedett. Négy esztendővel ezelőtt került Ausztriába, ahol a bécsieknél tavaly májusban bemutatkozott az osztrák élvonalban.

A felkészülési találkozón nem láttunk semmilyen biztató jelet, de erre nem is volt szükség, ugyanis a szakemberek véleménye a perdöntő.

– Egy edzőmeccsnek nincs jelentősége, pontokat senki nem kap érte – jegyezte meg Hagyacki József, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. szakmai ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, akinek szavait Radványi Miklós vezetőedző egészítette ki:

Amit akartam, azt láttam. Az ellenfél azért nyert, mert kétszer talált a kapuba, mi pedig csak egyszer. Az természetes, hogy ebben az időszakban nem vagyunk frissek, a hat újonc beépítéséhez is időre van szükségünk. Dolgozunk tovább, becsülettel tesszük a dolgunkat, még van két hetünk.”

A nézők a hét végén ismét láthatják a sárga-kékeket, ellenfelük azonban egyelőre nincs. Csupán az biztos, hogy újra hazai környezetben lépnek pályára július 8-án, de jelenleg nem tudják, hogy ki ellen.

ÉM-KT


Mezőkövesd Zsóry FC – Balmazújvárosi FC 1-2 (1-1)

Mezőkövesd, 200 néző. V.: Ducsai.

Mezőkövesd Zsóry FC, a félidőben: Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár Gohér – Fröhlich, Keita – Brasen, Strestik, Baracskai – Novák. A 2. félidőben: Tujvel – Farkas D., Pillár (Szeles, 70.), Szalai A., Gohér – Keita (Sulek, 70.), Tóth B. – Brasen (Köböl, 84.), Strestik (Csirmaz, 84.), Vadnai – Novák (Veszelinovics, 70.). Vezetőedző: Radványi Miklós.

Balmazújvárosi FC az 1. félidőben: Horváth L. – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda, Bódis, Haris, Zsiga – Kovács Á. – Andric. A 2. félidőben: Horváth L. – Habovda (Bokros, 67.), Rus, Tamás L., Virág – Vajda (Vólent, 67.), Batarelo, Uzoma, Zsiga (Kamarás, 67.) – Fekete, Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Gohér (0-1) az 1., Zsiga (1-1, 11-esből) a 39., Fekete (1-2) a 66. percben.Magyar Kupa: Augusztus elején már pályára kell lépni

Pénteken lejárt a jelentkezés a Magyar Kupa 2017/2018-as küzdelemsorozatára.

 


Mezőkövesd Zsóry FC: Kölcsönbe, vagy akár végleg is távozhatnak

Három játékosra nem számítanak a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es együttesének keretéből.