Mezőkövesd Zsóry FC: A pontos játék pontot hozhat a Haladás ellen

Akt.:
A kupameccs után „bajnokiznak” a kövesdiek
A kupameccs után „bajnokiznak” a kövesdiek - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Szombat este az ország másik végében szerepelnek a matyóvárosiak labdarúgói.

Az NB I-es bajnokság 24. fordulója keretében Sopronban 18 órától játsszák a Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést. A táblázat arról „árulkodik”, hogy hasonszőrű együttesek csapnak össze, hiszen a kövesdieknek 31, a vasiaknak pedig 29 pontjuk van. Mindkét alakulat a középmezőnyben tanyázik, közöttük egy-egy győzelem vagy vereség nagy átrendeződéseket nem hozhat. Ez a tény – mivel a csapatok nyugodtan futballozhatnak – jótékony hatást gyakorolhat a színvonalra, amely kihat a negatív példaként emlegetett nézőszámra.

Nem fog fájni

– A fociban mindig jó, ha sok gólt láthat a publikum – mondta Sivic Tomislav, a borsodiak vezetőedzője. – Ezzel a megállapítással a hétközi Magyar Kupa-fellépésünkre is célzok, mert annak ellenére, hogy tucatnyi abszolút helyzetünk volt, mégis csak háromszor vettük be a szolnokiak kapuját. Egyik szemem sírt, a másik nevetett: biztató, hogy csapatomnak megvan a maga játéka, a fiúk szakmányban dolgozzák ki ziccereiket, amelyek többségét azonban elhibázzák. Az út, amelyen haladunk, helyes irányba visz: már a rajt előtt megígértem, hogy a korábbitól támadóbb szellemű gárdát kívánok építeni és az elképzelésem vagy tervem meg is valósulhat. A mondást kicsavarva megjegyzem, hogy addig járunk a kútra, amíg a helyzeteinket nem használjuk ki sokkal jobban.

A keddi kupameccs után a tréner azzal „fenyegetőzött”, hogy valamit tennie, tenniük kell a kidolgozott lehetőségek gólra váltása érdekében, ennek szellemében pénteken megkérdeztük Sivic Tomis­lavtól, hogy pár nap alatt mire jutott tanítványaival.

– Sokat beszélgettünk – folytatta a szakvezető, majd nevetve hozzátette: – Kínomban azt soroltam a játékosoknak, hogy egyáltalán nem baj az, ha sok gólt rúgunk, ez ugyanis nem okoz fájdalmat, csak örömet. Kértem tőlük, hogy a tizenhatoson belül, de legfőképpen az ötös környékén ne jöjjenek zavarba, koncentráljanak jobban, és minden idegszálukkal a gólszerzésre összpontosítsanak. Azt is hangsúlyoztam, hogy a labdarúgásban többnyire érvényre jut az igazság, így könnyen lehet, hogy amik kimaradtak kedden, bemennek szombaton.

Van stílusuk

Ezzel máris kikötöttünk a szombathelyi csapatnál, amelytől nem fél az éppen aktuális vendége.

– Aki csak kicsit ért ehhez a játékhoz, az is láthatja, hogy van stílusunk – állapította meg a tréner. – Az teljesen biztos, hogy leszünk még jobbak, de a labdarúgáshoz türelem is kell, a türelem pedig rózsát terem. Nagyon bízom benne, hogy már most, Sopronban. Eddig kétszer találkoztunk a Haladással és a mérleg számunkra több mint kedvező. Idegenben ikszeltünk, hazai környezetben nyertünk, így a jó sorozatunk folytatását várjuk. Bátran kijelentem, hogy vereségre egyáltalán nem gondolunk, a mérleg serpenyőjében pedig két további lehetőség van…

A mesterből „kivettük” azt is, hogy mire készítette fel fiait a Swietelsky-Haladás ellen:

– A népszerű nevén Hali jól szervezett gárda, amely veszélyes támadásokat vezet. Minden poszton kiváló játékosokat vonultat fel, kapujában pedig a legendás Király Gábor áll. Az nagyon fontos, hogy bírjuk ki az első 20 percet kapott gól nélkül, ugyanis a szombathelyiek ebben az időszakban erőteljesen támadnak. Ha számításom bejön, akkor pozitív előjellel zárjuk majd ezt a hosszú kirándulást.

A vendégeknél Egerszegi öt sárga lapja miatt nem léphet pályára, Bacelic-Grgic és Sulek sérült, míg Hegedűs D. csak a lábadozásnál tart.

ÉM-KT


Tények: a kezdőcsapat

Sivic Tomislav kezdőként ugyanazoknak ad bizalmat, akiknek a keddi kupameccsen: Tujvel – Farkas D., Hudák, Balogh B., Vági – Tóth B., Gohér – Molnár G., Strestik, Kink – Veselinovic.