Mezőkövesd Zsóry FC: A papírforma soha nem számít – ezúttal sem

Mezőkövesd Zsóry FC: A papírforma soha nem számít – ezúttal sem
© Fotó: ÉM-Archívum
Mezőkövesd – A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgói szeretnék lemásolni az első forduló nagy dobását.

A nyitány keretében a sárga-kékek 2-1-re nyertek Debrecenben és a 23. fordulóban szombaton 17 órától ismét a hajdúságiakhoz látogatnak. A vendégek tavaszi három mérkőzésükön 7 pontot gyűjtöttek, a DVSC viszont csak 1-et – ebből persze még semmilyen végkövetkeztetést nem lehet levonni…

Felkészültek

Tóth László megbízott kövesdi vezetőedzőnek először az egykori legendás mester örökbecsű szavait idéztük. Dr. Lakat Károly mondta hajdanán, hogy aki egész héten firkálgat, a hét végén nem tud szépen írni – ennek jegyében tudakoltuk: miként sikerült a heti edzésmunkájuk, mire ezt a választ kaptuk:

– Ugyanúgy, ahogyan korábban is. Szorgalmasan végeztük tréningjeinket, megcsináltuk a kiszabott penzumot és felkészültünk az ellenfelünkből. Ezt a tevékenységünket arra hegyeztük ki, hogy teljes mértékben megnézzük, hogy mit játszanak a debreceniek, mit játszunk mi, azaz hová, vagy mire kell helyeznünk a hangsúlyt. Ami pedig a hangulatot illeti: nem hiszem, hogy ez döntő lehet. Az ugyan tény, hogy a DVSC halványan, mi pedig jól kezdtünk, de ezt a gondolatsort megfordíthatom: a hajdúságiak harmadikok a táblázaton, csapatunk pedig a sor végén áll, ennek következtében vegyük úgy, hogy a jó-, vagy a rossz kedv alapján minimum egál van a két társaság között.

Esélyesebbek

A szakember az esélyek boncolgatásakor megjegyezte:

– Erről azt mondhatom, hogy ezzel nem érdemes foglalkozni. A Debrecen párszor megmutatta az erejét, bizonyította, hogy jó csapat, a Magyar Kupában is versenyben van még. Minden meccs más, az óra a kezdő sípszó után indul és nem lehet figyelembe venni az előző hetet. Mi itthon nem tudtuk legyőzni a Puskás Akadémia FC gárdáját, viszont diadalmaskodtunk Újpesten. Ezzel azt ecsetelem, hogy a számolgatás ideje majd az utolsó forduló utolsó sípszava után jön el. Néhányan megkérdezték, hogy újra megnéztük-e videóról az első fordulóban Debrecenben aratott győzelmünket, hiszen ebből tőkét kovácsolhatunk. Nem, nem néztük meg… Egyrészt azért, mert a múltból nem lehet megélni, másrészt azért, mert nem befolyásol semmit. Ugyanis akkoriban mindkét oldalon teljesen más csapat feszült egymásnak, most ­pedig a jelen számít.

A fürdővárosiak hetek óta azonos összetételben futnak ki a pályára, ez pedig azt jelenti, hogy a Tóth László-Kuttor Attila edzőpáros minden posztra megtalálta a keret legjobb emberét.

– Ezt azzal árnyalhatom, hogy az adott pillanatnak megfelelően legjobb, legütőképesebb csapatot próbáljuk pályára küldeni – folytatta Tóth László. – Történhetnek olyan változások, amelyekre reagálni kell, azaz nincs kőbe vésett kezdőcsapatunk. Ugyanez a tétel vonatkozik azokra, akik a gólokat szerzik. Eredményes tagjaink az i-re teszik fel a pontot, de a meccseket a csapat nyeri, hiszen a labdarúgás csapatsport. Mi nem rendelkezünk világsztárokkal, sikereinket az egész kollektíva szállítja, azt persze készséggel elismerem, hogy a találatokat ­szerző játékosok mindig ­elsők az egyenlők között.

A Mezőkövesd Zsóry FC szakmai csapata kellemes helyzetben van: keretük valamennyi tagja hadra fogható, sérült és eltiltott sincs.

Kolodzey Tamás


A 23. forduló programja

Március 17. (szombat)

17.00: Vasas FC – Diósgyőri VTK

17.00: Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC

17.00: Budapest Honvéd – Swietelsky Haladás

17.00: Videoton FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

17.00: Paksi FC – Újpest FC

19.30: Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Hudák, Katanec, Vadnai – Mlinár, Iszlai – Koszta, Bognár I., Cseri – Novák.