Mezőkövesd Zsóry FC: A jó helyzetkihasználás döntött az FTC javára

Akt.:
Mezőkövesd Zsóry FC: A jó helyzetkihasználás döntött az FTC javára
© Fotók: Tóth Balázs
Budapest, Mezőkövesd – Az NB I-es labdarúgó bajnokság 25. fordulójában papírforma vereséget szenvedett a Mezőkövesd.

A Mezőkövesd Zsóry FC együttese az esélytelenség nyugalmával készülődhetett az Üllői úti, Ferencvárosi TC elleni szombat délutáni összecsapásra, a bajnokaspiráns otthonában ugyanis semmit nem veszíthettek. A fürdővárosiak összeállítása egy meglepetéssel szolgált, a paksiak elleni 3-2-es vereséggel végződött mezőkövesdi találkozón két gólt szerzett Drazic ugyanis szakvezetői „hálából” ékként a kezdőcsapatban találta magát, Koszta pedig visszakerült a középpálya jobb oldalára, hogy mélységből akciózzon.

Vezetés a semmiből

Érdekesen alakult az első fél óra: a pályán szinte nem történt említésre méltó esemény. Kényelmesen poroszkáltak a csapatok, a kövesdiek megszállták saját térfelüket és arra vártak, hogy Bognár kiugratja Kosztát, vagy Drazicot. A Ferencváros többet kezdeményezett, fölénye azonban meddő volt.

Semmi nem előzte meg a zöld-fehérek fehérek vezetését, illetve egy harminc centiméteres vendég tévedés mindenképpen. A televíziós ismétlésekből egyértelműen kiderült, hogy Vadnai „beragadt”, az asszisztens nem is jelzett, Solymosi tovább engedte a játékot, Böde pedig élt a tálcán felkínált lehetőséggel. Innentől kezdve csak az volt a kérdés, hogy a sárga-kékek az egyenlítés érdekében a továbbiakban kockáztatnak-e, vagy maradnak a meglehetősen óvatos futballnál. A szünet után ez azért nem derülhetett ki, mert az 50. percben Dombó kapus rossz mozdulatát követően a fővárosiak megduplázták előnyüket és érezni lehetett, hogy a 3 pont sorsa tulajdonképpen már ekkor eldőlt.

Átütőerő nélkül

Az FTC magabiztossá vált, igyekezett a szélsőket foglalkoztatni, a kapu elé belőtt labdát gyakran hoztak is veszélyt. Az irányítás a Fradi kezében volt, míg a borsodi szorgoskodás semmit nem hozott a „konyhára”, Dibusznak ritkán kellett játékba avatkoznia. Jöttek a szokásos cserék, de ezek sem lendítettek semmit a Mezőkövesden, melynek tagjai ritkán léptek a hazaiak 16-oson belülre. Előfordult néhány durva belemenés (Iszlai sárgával úszta meg a Nagy D.-t letaroló, pirosat érő rúgását), és dulakodásban is részt vettek néhányan.

fradi-mezokovesd-bode-golja_650

Tíz perccel a vége előtt a maradandó produkciótól ezúttal igencsak messze álló Drazic közel állt a szépítéshez, de az utolsó utáni pillanatban szerelték. Ekkor úgy nézett ki, hogy marad a tisztes 2-0, végül még egy találatnak örülhetett a szép számú közönség, így megtörtént az, amit előre borítékolni lehetett. A jobb egyéni képességek és néhány ferencvárosi villanás meghozta gyümölcsét. A bennmaradásért küzdő Hudákék közül senki nem nyújtott kiemelkedőt, sőt néhányan beleszürkültek az eget egyébként sem verő színvonalba. Összességében az élvonal listavezetője közepes teljesítménnyel is magabiztosan küzdötte ki sikerét az őket helyenként túlzottan tisztelő ellenfelével szemben.

Kolodzey Tamás


Labdarúgás: jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 3-0 (1-0)

Budapest, 8 375 néző. V.: Solymosi (Ring, Szécsényi).

Ferencvárosi TC: Dibusz (5) – Lovrencsics G. (6), Otigba (6), Blazic (5), Botka (5) – Spirovski (5), Leandro (5) – Varga R. (6), Paintsil (5), Moutari (5) – Böde (6). Vezetőedző: Thomas Doll.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Farkas D. (4), Hudák (4), Katanec (4), Vadnai (4) – Iszlai (5), Mlinar (4) – Koszta (5), Bognár I. (5), Cseri (5) – Drazic (4). Vezetőedző: Tóth László.

Csere: Moutari helyett Nagy D. (6) a 46., Koszta helyett Lázár P. (-) a 64., Mlinar helyett Misák (-) a 65., Varga R. helyett Koch (-) a 82., Böde helyett Georgijevic (-) a 86. percben.

Sárga lap: Katanec a 15., Hudák a 23., Botka a 39., Iszlai a 63., Lázár P. a 69. percben.

Gólszerző: Böde (1-0) a 32., Varga R. (2-0) az 50., Georgijevic (3-0) a 87. percben.

Thomas Doll: – Kisebb problémáink adódtak az első félidőben. Az volt a tervünk, hogy a széleken kezdünk támadni, viszont a középpályásaink ennek ellenére középen kezdtek rohamozni. Ennek következtében úgy nézett ki, mintha a vendégek fölényt harcoltak volna ki a pálya középsző részén, ezért nem nyertünk meg néhány párharcot. Amikor elkezdődött a stadionban az elégedetlenség, akkor Böde belőtte az első gólt. Mindkét alakulatnak sok labdavesztése volt, ennek magyarázatát nehéz megadni, ugyanis ragyogó talajon játszottak a csapatok. A félidőben azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy a középpályán hogyan tudunk szorosabbak lenni, és ezt jól hajtottuk végre. A második félidőben már sokkal nagyobb nyugalomban futballoztunk, mert többet birtokoltuk a labdát. Örülök Böde és Varga R. góljainak, továbbá Nagy D. jó játékának. A 3-0 végül jól hangzik, nagyszerű volt a hangulat, így abban reménykedünk, hogy legközelebb még többen látogatnak ki stadionunkba és támogatnak bennünket.

Tóth László: – A mezőnyben jól játszottunk, helyzeteink is adódtak, de támadásban meglehetősen pontatlanok voltunk. Sajnos, elől nem volt bennünk olyan kvalitás mint a Ferencvárosnál, a zöld-fehérek szinte minden helyzetüket értékesítették. Ennek ellenére büszkék vagyunk a játékosokra, úgy látjuk, hogy
jó úton haladunk, és ha tovább építjük, erősítjük ezt a csapatot, akkor sok öröme lesz még benne a mezőkövesdi közönségnek.


A gólok története

32. perc: Leandro a saját térfeléről indította a leshatáron kilépő Bödét. A csatár átvette a labdát, nagy lendülettel tört kapura, a védők lemaradtak, majd a 16-osról, jobbal, a tehetetlen Dombó mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

50. perc: Botka bal oldali magas beadását Dombó nem tudta kiütni, a kapus elszámította a labda ívét. Mellette ugrott fel Böde, aki 6 méterről a felső lécre fejelt. A labda lepattant, Varga R. éppen ott állt és másfél méterről az üres kapu közepébe bólintott, 2-0.

87. perc: Paintsil kiugratta a csereként beállt és sok veszélyt okozó Nagy D.-t, aki egy csel után arra várt, hogy elkaszálják. Miután szabályosan szerelték, a labda balra tovább gurult, Georgijevic érkezett és ballal, 10 méterről a jobb felső sarokba emelt, 3-0.