Mezőkövesd Zsóry FC: A “búvár” Bogácson vezényelte az elsőt

Akt.:
Benczés Miklós vezetésével elkezdte a felkészülést a Mezőkövesd Zsóry FC
Benczés Miklós vezetésével elkezdte a felkészülést a Mezőkövesd Zsóry FC - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Munkához látott a Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es labdarúgócsapata.

Az első tréning előtt a tárgyalóba „vonult vissza” a klub teljes vezérkara, Tállai András klubelnökkel az élen, az előtérben pedig néhány egykori kövesdi játékos – többek között Harsányi Zoltán és Fótyik Dominik – és fekete nadrágos menedzser várakozott. Közben az emeletről kitekintve azt láttuk, hogy lázasan építik a stadion még hiányzó részét, így kétség sem férhet hozzá, hogy augusztusban már felavatják a teljes arénát.

Ingázni fog

A barnára sült Benczés Miklósról a közösségi oldalra már korábban kikerült néhány fotó, ebből bárki arról értesülhetett, hogy a vezetőedző Egyiptomban töltötte szabadságát, és búvárkodott.

– Nagyon jól éreztem magam a családommal Afrikában – kezdte, majd így sajnálkozott: – Hamar eltelt az egy hét, most pedig már fejest ugrunk a munkába. Saját pályánk felújítás alatt van, ezért elsőként Bogácsra megyünk, a többi tréningünk helyszínét később választjuk ki. Csütörtök délutáni megbeszélésünkön bajnoki céljaink még nem kerültek szóba, ennek meghatározására bőven van időnk.

A Puskás Akadémia FC-től a matyóvárosba érkezett szakember azt is elmondta, hogy költözködése szóba sem került:

– Ingázni fogok Miskolc és Mezőkövesd között. A borsodi megyeszékhelyhez köt minden, ott él a családom, ott van a házam. Korábban akadt olyan két hetem, mely alatt naponta jöttem-mentem Miskolc és Felcsút között, így naponta ötszáz kilométert kocsikáztam, most ez sokkal kevesebb lesz…

A DVSC-TEVA ellen

A másodosztályú együttes nem csupán napra, hanem órára „lebontott” programját ifj. Tállai András technikai vezető ismertette:

– A jövő héttől napi két edzést tartunk, első felkészülési meccsünket pedig a DVSC-TEVA vendégeként játsszuk majd. Július 8-án utazunk a büki edzőtáborba, ahol július 17-ig leszünk. Terveink szerint összecsapunk majd az NB I-es Szombathelyi Haladással, aztán az élvonaltól elköszönt Győri ETO-val, sőt az angol Bolton Wanderers együttesével is, ez a találkozó még szervezés alatt van.

A Mezőkövesd Zsóry FC játékoskerete még forrásban van, egy-két hét is eltelik addig, mire végleges listát közölhet majd Tóth László.

– Húsz, plusz-mínusz egy-két labdarúgót kívánunk foglalkoztatni – vette át a szót a szakmai igazgató. – Ahhoz már hozzászoktunk, hogy repkednek a nevek, sokszor olyan embereket is összeházasítanak velünk, akiről nem is hallottunk, leigazolásuk szóba sem került, a játékosügynökök fantáziája azonban végtelen…

– Kolodzey Tamás –

A tervezett edzőmérkőzések

  • Június 28., vasárnap, 16.00: DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry FC.
  • Július 4., szombat, 16.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Cigánd. 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda.
  • Július 11., szombat, Bük (kezdési időpontja még nincs): Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC.
  • Július 13., hétfő, Ausztria (?): Bolton Wanderers (angol 2. ligás) – Mezőkövesd Zsóry FC.
  • Július 16., csütörtök, Bük, 16.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Győri ETO. 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Ajka.
  • Július 25., szombat, 18.00: Mezőkövesd Zsóry FC – Kazincbarcikai SC.

Mezőkövesdi névsorolvasás

Kapusok: Kunsági Roland (kölcsönben volt, visszatért a Ferencvároshoz), Dombó Dávid (marad, ügyében megállapodnak a Szombathelyi Haladással), Herceg Péter (marad, élő szerződése van), Ribánszki László (szlovák II. osztály, tárgyalás alatt).


Védők: Balogh Balázs (június 30-án lejár a szerződése, Kisvárda?), Búrány Zoltán (június 30-án lejár a szerződése, ?), Engel Alex (marad, élő szerződése van), Nánási Balázs (marad, élő szerződése van), Dvorschák Gábor (marad, élő szerződése van), Gengeliczki Gergő (távozott), Hegedűs Csaba (marad, élő szerződése van), Izing Marin (marad, élő szerződése van), Szeles Tamás (marad, élő szerződése van), Sváb Dániel (távozik, ?), Szalai Vilmos (visszatért a DVTK-tól), Fótyik Dominik (visszatért a Kecskeméti TE-től), Nagy József (Pécsi MFC-Mathias, kétéves szerződést kötnek vele).


Középpályások: Takács Péter (marad, élő szerződése van), Baracskai Roland (marad, élő szerződése van), Csirmaz István (marad, élő szerződése van), Ifj. Nyilas Elek (távozik, ?), Kulcsár Kornél (távozott, visszatért a Szombathelyi Haladáshoz), Tajthy Tamás (marad, élő szerződése van), Hegedűs Dávid (marad, élő szerződése van), Molnár Gábor (marad, élő szerződése van).


Támadók: Balajti Ádám (marad, élő szerződése van), Máté János (marad, élő szerződése van), Medgyes Zoltán (távozik, visszatért a Szombathelyi Haladáshoz), Bajzát Péter (marad, élő szerződése van), Lukács Raymond (távozott, Nagyvárad), Harsányi Zoltán (visszatért a Puskás Akadémia FC-től).