Mezőkövesd Zsóry FC: A becsületgól a végén jött

Mezőkövesd Zsóry FC: A becsületgól a végén jött
© Fotó: Kozma István
Mezőkövesd – A papírformának megfelelően kikapott a korábban elmaradt meccsén a mezőkövesdi labdarúgócsapat.

Az NB I-es bajnokság 3. fordulójában azért nem lépett pályára a Mol Vidi FC és a borsodi alakulat, mert a székesfehérváriak az Európa Liga csoportkörébe jutásért harcoltak, s erre hivatkoztak, amikor halasztást kértek.

Kétszer egymás után

Bátor játékkal kezdett a Kövesd, a 2. percben Farkas D. nagy lendülettel tört előre a bal oldalon, de Hadzic buktatta. Nem sokkal később Tóth B.-től indult az akció, majd Drazic közreműködésével már-már Cseri elé került a labda, a középpályás közelről lövésre készült, de Stopira jókor érkezett és tisztázott. Semmi nem utalt arra, hogy mintegy tíz perc elteltével gyorsan kétszer is a fürdővárosiak hálójába kerül a labda. Az első és a második gólhoz egyaránt szükség volt a kövesdi védők „jóindulatára”: arra, hogy csak nézzék a jelenetet, vagy szerencsétlenül nyúljanak a labdához. A bajnok ellen, ráadásul idegenben, a 2–0-ás hátrány természetesen megfogta Szeleséket, akik majdnem megkapták a harmadikat. A Vidi támadásai voltak sokkal veszélyesebbek, bár azért próbálkoztak a „matyók” is, de nem bírtak a piros-kékek védelmével. A vendégek térfelén pattogott a labda, a széleken vezetett fehérvári rohamok beívelésekkel végződtek. A fehérek sok átadással építkeztek, közben gyakran passzoltak rossz helyre, így nem jutottak semmire. A szünet előtt két igencsak célt tévesztett mezőkövesdi távoli lövést, Kovács I. pár jó labdáját és ápolását, valamint nem túl izgalmas mezőnyjátékot láttunk.

A harmadik döntött

A szünet után letámadással kezdett a Vidi FC, majd rendeződtek a sorok. Az 51. percben Milanov került ziccerbe, de az égbe lőtt, majd a sportszerű mérkőzésen Fiola kapta az első sárga lapot. A 63. percben egy hajszál hiányzott ahhoz, hogy Drazic abszolút helyzetbe kerüljön. A csatár átvette Cseri kiváló átadását, maga elé tette, de Negónak hátulról sikerült elpiszkálnia előle a játékszert. A 65. percben pont került a mondat végére, ugyanis megszületett a hazaiak harmadik gólja és ettől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy fékeznek-e az együttesek és a találkozó végéig békés játszadozással elhúzzák az időt, vagy azért még mutatnak valamit a jelen lévő szűk családi körnek. Cseri majdnem szépített, aztán jött a kettős Zsóry-csere. A Videoton a hajrában is többet kezdeményezett, de tagjai nem betegedtek bele abba, hogy negyedszer már nem tudtak eredményesek lenni, szemben Vajda S. szépen kivitelezett szabadrúgás góljával. A mezőkövesdiek lelkesedtek, erejükből és tudásukból ennyire futotta.

KT


Labdarúgás: jegyzőkönyv

Mol Vidi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (2-0)

Felcsút, 400 néző. V.: Berke (Albert I., Lémon).

Mol Vidi FC: Tujvel (5) – Nego (6), Juhász R. (6), Fiola (5), Stopira (5) – Hadzic (5), Nikolov (5), Huszti (6) – Kovács I. (6), M. Scepovic (6), Milanov (6). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó (5) – Farkas D. (5), Pillár (4), Katanec (4), Vadnai (5) – Szeles (5), Mevoungou (5) – Cseri (6), Tóth B. (5), Vajda S. (6) – Drazic (4). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Tóth helyett Szakály D. (-) a 70., Cseri helyett Alves (-) a 70., Mevoungou helyett Meskhi (-) a 77., Milanov helyett Pátkai (-) a 81., Scepovic helyett Hodzic (-) a 86., Huszti helyett Berecz (-) a 87. percben.

Sárga lap: Fiola az 52., Nikolov az 57., Alves a 72. percben.

Gólszerző: Juhász R. (1-0) a 19., Katanec (öngól, 2-0) a 21., Scepovic (3-0) a 65., Vajda S. (3-1) a 90+4. percben.

Marko Nikolics: – A látottak alapján rászolgáltunk a 3 pontra a lelkes vendégek ellen, elégedett azonban nem vagyok.

Kuttor Attila: – Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem érdemeltünk vereséget. Hibáinkat a hazaiak megbüntették a mérkőzésen.