Mezőkövesd vs. FTC – Kövesden senkitől nem félnek

Akt.:
A Mezőkövesd Zsóry FC (sárga-kékben) ma a Ferencvárosi TC-t fogadja
A Mezőkövesd Zsóry FC (sárga-kékben) ma a Ferencvárosi TC-t fogadja
Mezőkövesd – Nagy érdeklődés előzi meg a szombat esti Mezőkövesd Zsóry FC – FTC NB I-es labdarúgó meccset.

A listavezető és az ország legnépszerűbb csapatának vendégszereplése mindig népünnepélyt jelent a matyóvárosban. A 19 óra 30 perckor kezdődő összecsapásra – amint azt Siroki Krisztián technikai vezető érdeklődésünkre közölte – pénteken reggelig már 1800 jegyet adtak el, így várhatóan a telt házhoz közeli érdeklődés mellett futnak majd ki a pályára a csapatok. A pénztárak szombaton 4 órával a kezdés előtt nyitnak a kövesdi stadionban, és aki idejében megy, elkerülheti a tumultust.

Tóth M. vagy Tóth L.

A fürdővárosiaknál, mint ismeretes, Kuttor Attila vezetőedző kihagyja a mérkőzést, ugyanis Újpesten Pintér Csaba játékvezető – miután a tréner Szeles kiállítását követően „cirkuszolt” – elküldte a kispadról, a szövetség fegyelmi bizottsága pedig két összecsapásra tiltotta el. Ennek következtében a Fradi ellen vagy Tóth Mihály másodedző, vagy Tóth László szakmai igazgató meccsel, a legvalószínűbb azonban az, hogy közösen döntenek, hiszen mindketten a kispadon lesznek.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A pihenőidőre kényszerített vezetőedzőtől először azt kérdeztük, hogy miként hangolódnak arra a Ferencvárosra, amelyet új és itthon ismeretlen szakvezető készített fel – különös tekintettel arra, hogy eddig egyetlen NB I-es összecsapást sem dirigált.

– Ebből a szempontból valóban pikáns helyzettel állunk szemben – közölte Kuttor Attila. – Természetesen igyekeztünk utánanézni annak, hogy az ukrán Szerhij Rebrov milyen felfogású edző. Erről sokat írtak a lapokban és az internetes portálokon, de ez édeskevés az üdvösséghez. Mert nem az a lényeg, hogy ki és mit mond, a fociban nem a szavak számítanak, hanem a tettek beszélnek. Ezért megpróbáltuk csokorba gyűjteni és megnézni korábbi együtteseinek fellelhető meccseit, azt azonban nem tudhatjuk, hogy elképzelései miképpen testesülnek meg első magyar élvonalbeli kilencven percén. Azt nem mondom, hogy kétségek gyötörnek minket, de azt igen, hogy maradtak bennünk kérdések. Majd szombaton este meglátjuk, hogy a kollégám mire, vagy mikre helyezi a hangsúlyt és felvesszük vele a kesztyűt.

Nem fáj a feje

Kuttor Attila mellett a kiállított Szeles is kiesett a fogaskerékből, de emiatt nem fáj a mester feje, ugyanis kijelentette:

– Megpróbáltuk úgy kialakítani a keretünket, hogy egy esetleges kiesés ne okozzon nekünk problémát. Ebben a játékban benne van a kiállítás, miként a betegség, vagy a sérülés is. Aki Szeles helyére lép, mindent meg fog tenni a csapat sikeressége érdekében. A mi alakulatunk sem tíz, de még nem is tizenöt emberből áll, a teljes állományunk meghaladja a húszat és aki nálunk élvezi a bizalmat, méltó arra, hogy ha a helyzet úgy hozza, magára öltse klubunk mezét.

Serkentőleg hat

A szakember ezután nem szállt vitába azzal a véleményünkkel, mely szerint ezen a „rangadón” kizárólag az FTC veszíthet, a Mezőkövesd pedig csak nyerhet, de leszögezte:

– Eddig sem foglalkoztunk esélylatolgatással, és ebbéli jó szokásunkat megtartjuk, a szerencsejátékot pedig meghagyjuk a fogadóknak. Azt kértük a fiúktól, hogy ezen a mérkőzésen is adják tudásuk legjavát és ha ezt megteszik, akkor a lefújás után nyugodt szívvel nézhetnek és nézhetünk valamennyien a tükörbe.

Kuttor Attila végül hangsúlyozta, hogy azért is nagyon várják a zöld-fehéreket, mert rájuk serkentőleg hat a szurkolókkal teli stadion, a jó hangulat, a plusz motiváció pedig plusz energiákat szabadít fel.

Szombaton este meglátjuk, hogy a kollégám mire, vagy mikre helyezi a hangsúlyt” Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője

Újság még Mezőkövesden, hogy Nagy R.-t (akinek élvonalbeli szerepeltetésére egyelőre nagyon kicsi lenne a remény) egy évre kölcsönadták az NB II-es Kaposvárnak.

A sárga-kékeknél Iszlai sérült, az Újpesten kiállított Szeles pedig eltiltás miatt nem játszhat.

Kolodzey Tamás


A várható kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Hudák, Szalai A., Vadnai – Tóth B., Meskhi – Cseri, Koszta, Szakály D. – Drazic.