Mezőkövesd vs. DVTK – Növelné a Diósgyőr a két csapat közti különbséget

Legutóbb Debrecenben találkozott a két borsodi együttes
Legutóbb Debrecenben találkozott a két borsodi együttes - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Szombaton 15.30-tól Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK NB I-es mérkőzés a Matyóvárosban.


A két borsodi csapat ellentétes utat járt be a múltkori fordulóban, hiszen amíg a most házigazda Dél-borsodiak bravúros győzelmet arattak a bajnok Budapest Honvéd otthonában, addig a DVTK – Debrecenben – kikapott az Újpesttől. A piros-fehérek zsinórban harmadik alkalommal veszítettek, zsinórban egy találattal.

Célszerűbb, praktikusabb

Miután mostanság az időjárás zordabbra, csapadékosabbra fordult, nem a legideálisabb körülmények között fognak összecsapni a felek. Bódog Tamás, a DVTK szakmai igazgatója a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján abbéli reményét fejezte ki, hogy lesz mérkőzés, hozzátéve: bizonyosan a küzdés fog kidomborodni.

– Mély talajon, sárban az egyszerűbb játék dominál, például hátulról nem lehet a megszokott módon kihozni a labdát, járatni. A célszerűbb, a praktikusabb az, hogy vagy a kapus, vagy a védő előre rúgja, aztán a csatárok megharcolnak érte. Nem feltétlenül az a csapat van előnyben, amelyik rombolni akar, amelyik nem feltétlenül a győzelemre játszik. Mi is rombolni fogunk, az az egyszerűbb. Azonban nekünk mindegy, mert nekünk minden körülmény kedvez… – mondta a szakmai munka vezetője.

A szerdai, soroksári kupatalálkozó olyan aspektusban került terítékre, hogy ezen a meccsen, előtt, alatt vélhetően gyűjtött információkat a szakmai igazgató, értékimpulzusok a játékosok részéről:

– Egy edző mindig szűr le következtetéseket, a játékosok tesznek rá pozitív és negatív benyomásokat – fogalmazott a tréner. – Szerdán is volt olyan, amit nem szívesen láttam, és olyan, ami tetszett. Ezek alapján próbáljuk a hétvégi keretet összerakni.


Ön szerint mi lesz a Mezőkövesd Zsóry FC vs. Diósgyőri VTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ismert a habitusa

Bódog Tamást megkérdeztük arról, hogy szerinte mennyiben látszódik már Kuttor Attila keze nyoma a Mezőkövesden, és az mennyiben más, mint amit Radványi Miklóssal csinált a szombati házigazda?

– Hosszú idő után győztesen hagyták el a pályát Kispesten, megérezték a „vér szagát” – nyilatkozta a diósgyőriek szakmai igazgatója. – A kövesdieknek nincs más választásuk, az ő helyzetükben mindenkinek neki kell menni. Csak a győzelem elfogadható számukra, ezért támadó felfogást várok tőlük. Tudjuk, ismerjük, hogy Kuttor Attilának milyen a habitusa, a hozzáállása, ha ez, főleg mentálisan olyan fokon átragad a játékosokra, akkor nagyon bátran, önbizalommal fognak játszani ellenünk.

A mezőkövesdieket lehet egyfajta „sebzett vad”-ként is jellemezni, márpedig egy ilyen csapat különösen veszélyes. Hogy ilyen riválissal szemben milyen erények lehetnek a célravezetőek?

– Az elmúlt három hétben is játszottunk hasonló helyzetben lévő csapattokkal, amelyek közül nem volt mindegyik „sebzett vad”. Igazából veszélyt mindegyik ellenfél tud okozni… – mondta Bódog Tamás. – Mindenképpen a hozzáállásnak kell megfelelőnek lenni. Egy párharcerős csapattal találkozunk, ha ezekbe mi is úgy megyünk bele, akkor nem érhet bennünket meglepetés. Amennyiben azt gondoljuk, hogy nekünk 7 ponttal több van, akkor problémát okozhat az ellenfél. A Kövesd mindent meg fog tenni azért, hogy ezt a távolságot szűkítse, mi pedig azon leszünk, hogy ezt növeljük.

A bajnokság első feléről

A 33 fordulóból álló bajnokság felénél tartanak a csapatok (ugyanis 17 kör ment eddig le), a DVTK 6., a megszerezhető 51 pontból 21-et gyűjtött be: „Ezt két oldalról lehet megközelíteni. Egyrészt ez a csapat, majdnem ezzel a kerettel tavaly a kiesés elkerüléséért küzdött, most úgy gondolom, hogy előrébb lépett mind játékban, mind csapategységben. Aztán, ha megnézzük más szemszögből, akkor bennem és a csapatban is van hiányérzet néhány eredmény miatt. Remélem, ki tudunk törni a szürkeségből…”

A Magyar Kupáról

Amint az ismert, a diósgyőriek hét közben idegenben legyőzték az NB II-es Soroksárt a Magyar Kupában és bekerültek a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntő sorsolásakor szintén egy másodosztályú gárda került az útjukba, a Videoton kiejtő Vác FC. ,,Oda-visszavágón dől már el ebben a szakaszban a párharc, minden lehetőségünk meg van arra, hogy kiharcoljuk a következő körbe való bekerülést” – kommentált röviden Bódog Tamás.

– Molnár István –OTP Bank Liga, 18. forduló:

  • Debreceni VSC-Budapest Honvéd 15.30, vezeti: Kassai
  • Paksi FC-Vasas FC 15.30, v: Solymosi
  • Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 15.30, v: Erdős
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 15.30, v: Szabó Zs.
  • Puskás Akadémia FC-Swietelsky Haladás 15.30, v: Vad II
  • Ferencváros-Videoton FC 19.30, v: Iványi

A tabella:

1. Videoton FC 17 11 5 1 40-18 38 pont
2. Ferencvárosi TC 17 10 5 2 33-16 35
3. Debreceni VSC 17 8 4 5 31-20 28
4. Budapest Honvéd 17 7 4 6 30-29 25
5. Újpest FC 17 6 7 4 23-21 25
6. Diósgyőri VTK 17 6 3 8 29-28 21
7. Vasas FC 17 6 3 8 23-32 21
8. Paksi FC 17 5 6 6 24-28 21
9. Puskás Akadémia 17 5 5 7 23-27 20
10. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 17 4 5 8 22-26 17
11. Swietelsky Haladás 17 4 2 11 15-32 14
12. Mezőkövesd Zsóry FC 17 3 5 9 20-36 14


Balmazújváros/Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Rangadókat rendeznek szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, melyben a második Ferencváros az éllovas Videotont, a harmadik Debrecen pedig a negyedik helyen álló, címvédő Budapest Honvédot fogadja. Egészen szerdáig azt lehetett go...

Budapest/Debrecen/Miskolc - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén hat klubot összesen 1,35 millió forintra büntetett. A testület a Haladás-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai és a vendégcsapatot visszaesőként egyaránt 250 ezer forintra büntette. Mindké...

Augusztus 26-án, Debrecenben a DVTK győzött 2-1-re
Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó NB I-ben szombaton Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK meccset rendeznek. Nagy az érdeklődés a szombaton 15.30-tól, a mezőkövesdi stadionban kezdődő Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK élvonalbeli összecsapás iránt. Minden jel szerint jó esély mutatkozik arra, hogy kevés ...