Mezőkövesd vs. DVTK – Nem fecsegték ki a titkaikat

Akt.:
A két csapat legutóbbi meccse után a kövesdiek ünnepelhettek
A két csapat legutóbbi meccse után a kövesdiek ünnepelhettek - © Fotó: Ádám János
Mezőkövesd – A fürdővárosiak nagyon várják a szombat délutáni megyei „rangadót”.

A ma 17 órakor kezdődő Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó-mérkőzés a 8. forduló helyi slágere. A sárga-kékek olyan komolyan vették a felkészülést, hogy az egyhetes szünetre először meghirdetett, majd titkosított edzőmérkőzést is a programjukba iktatták.

Sokan lesznek

– A Budafoki MTE ellen játszott találkozónkat azért minősítettük át zárt kapussá, mert nem akartuk, hogy bárki jöjjön és nézelődjön – mondta Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Valamiféle nagy dologra persze senki ne gondoljon, ilyeneket már aligha lehet manapság kitalálni, inkább arról van szó, hogy nem akartuk nagy dobra verni azt, amit gyakoroltunk.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Arra a kérdésre, hogy nyugodtan, vagy feszülten várja-e szűkebb pátriánk szomszédvárainak összecsapását, a játékos pályafutását egykor a diósgyőrieknél kezdő szakvezető így válaszolt:

– Azért szeretem az ilyen találkozókat, mert várhatóan sokan lesznek a lelátókon és a labdarúgás legfontosabb kelléke a néző. Az filozófiánk ettől függetlenül nem változott: eddig sem foglalkoztunk a külső körülményekkel, az egyik-másik összecsapásra mesterségesen aggatott jelzőkkel, szóval megyei presztízsmeccs ide, vagy oda, számunkra minden 90 perc egyforma. Ettől elvonatkoztatva tény: ha nyerünk, tisztes távolra kerülünk a diósgyőriektől.

Felkészültek

Kuttor Attila kijelentette, hogy mostanában sokszor látta a piros-fehéreket, ez pedig elősegítette a minél jobb felkészülésüket.

– Amennyire csak lehetett, tanulmányoztuk a játékukat, ezért úgy ítélem meg, hogy a létező legjobban rájuk hangolódtunk. Azzal tisztában vagyunk, hogy a DVTK-t nem lehet egy-két váratlan játék­elemmel megverni, nekünk a sikeres szereplés érdekében minden mutatóban felül kell múlnunk őket. Sokan és sokat kérdezték a szakmai stábunk tagjaitól, hogy – ha másért nem, akkor a táblázaton elfoglalt helyeink okán – mi vagyunk-e az esélyesek. Nos, azt feleltük, hogy ennek a találkozónak nincs esélyese, mert ilyen nem is létezik ebben a tizenkét csapatos NB I-ben, annyira kiegyenlített a mezőny. Most uralkodik a futball örök bizonytalansága, tényleg lehetetlen megjósolni a várható eredményeket.

Az elmúlt hetekben stabil formát árultak el a mezőkövesdiek, akiknek kezdőcsapatában aligha lesznek „kakukktojások”. A kérdés mindössze annyi lehet, hogy szerepet kap-e az új „csodafegyver”, a Puskás Akadémia FC-től visszatért Molnár Gábor, továbbá beállítják-e az elmúlt idény házi gólkirályát, Koszta Pétert.

– Molnár érkezése óta a csapattal gyakorol, azt viszont nem tudom megmondani, hogy milyen szerep jut majd neki, ez a jövő zenéje. Azért igazolt ide, hogy a csapat erőssége legyen és ez igaz Kosztára is. Tőlük elvonatkoztatva mondom: mindenkire szükség van és nagy harc folyik a csapatba kerülésért, de napról napra és hétről hétre valamennyi játékosnak be kell bizonyítania azt, hogy a gárdában a helye.

A kövesdieknél Iszlai sérült, rajta kívül mindenki a vezetőedző rendelkezésére áll.

Kolodzey Tamás


A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Vadnai, Pillár, Szalai A., Silye – Szeles, Mevoungou – Vajda, Tóth B., Cseri – Drazic.