Mezőkövesd vs. DVTK – Háromesélyes (?) rangadó

Akt.:
A kiesés elkerüléséért vívott harcban nagyon kellenek a pontok a Kövesdnek
A kiesés elkerüléséért vívott harcban nagyon kellenek a pontok a Kövesdnek - © Fotó: Homoky György
Mezőkövesd, Miskolc – Nagy érdeklődés előzi meg az NB I-es labdarúgó-bajnokság mai, matyóvárosi összecsapását.

A Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK találkozót 15 óra 30 perctől a kövesdi stadionban láthatják az érdeklődők. Az előzetes információk szerint várhatóan 3–4 ezren drukkolnak majd a csapatoknak, hiszen Miskolcról is sok százan utaznak a Matyóvárosba, hogy a helyszínen szurkoljanak kedvenceiknek.

A 90 perc igencsak fontos az együttesek számára: a hazaiak számára akkor válik különösen értékessé a Budapest Honvéd ellen idegenben gyűjtött 3 pont, ha a piros-fehérek ellen is győznek, ebben az esetben ugyanis nagy lépést tehetnek előre a bennmaradás felé vezető útjukon, a DVTK pedig szeretné megszakítani rossz szériáját, három vereség utáni diadallal ugyanis jelezhetné, hogy a középmezőnyben a helye.

Önmagukkal foglalkoznak

– Igencsak jót tett a lelkünknek a múlt héten a fővárosban szerzett 3 pont, de annyi sikertelen mérkőzés után ez már benne volt a levegőben – mondta Kuttor Attila, a kövesdiek vezetőedzője. – Arra emlékeztetem a velünk szimpatizálókat, hogy már a Vasas ellen is majdnem nyertünk, a Honvéd ellen ez pedig végre bekövetkezett. A meccs fontosságát növelte, hogy a siker visszaigazolta az elvégzett jó minőségű munkánkat. A diadal természetesen feldobta a fiúkat, de senki ne gondoljon arra, hogy valamiféle nagy ünneplést csaptunk Budapesten. Ezt már csak azért sem tehettük, mert nyakunkon a következő feladat, a diósgyőrieket fogadjuk és velük szemben is sikeresen akarunk szerepelni.

A tréner ezután sem tagadta meg önmagát, ugyanis így folytatta:

– Nem foglalkozunk azzal, hogy korábban milyen mérleget értünk el a DVTK-val szemben, sőt most sem foglalkozunk az aktuális ellenfelünkkel. Személy szerint engem is megállítottak már azzal, hogy biztosan nagyon motivál a diósgyőriek elleni fellépésünk, elvégre miskolci lévén magam is futballoztam a klubban, ahol hosszú időt töltöttem el. Ez engem most nem befolyásol és a fiúk is így vannak ezzel. Akit az utunkba állít a sorsolás szeszélye, azzal szemben kell eredményesen futballoznunk és nyernünk.

Ön szerint mi lesz a Mezőkövesd Zsóry FC vs. Diósgyőri VTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A sárga-kékek mestere arról is beszélt, hogy az időjárás pillanatnyi állása szerint normális körülmények várnak majd a pályára lépőkre, így az esetleges nagy hidegtől, vagy esőtől és hótól különösebben nem kell tartaniuk.

Koszta és Ugrai

A gyepen viszont lesz két olyan labdarúgó, akinek pillanatnyi formája eldöntheti, hogy Mezőkövesden maradnak az egységek, vagy éppen Miskolcra kerülnek. Kuttor Attila így vélekedett erről az „okoskodásról”:

– Minden csapatnak szüksége van olyan játékosokra, akik felteszik, vagy feltehetik az i-re a pontot. Igen, Koszta és Ugrai feltétlenül ebbe a kategóriába tartozik. A mi fiúnk utánpótlás válogatott, pár évvel fiatalabb a DVTK támadójától, és korábban is mondtam már, hogy nagyon értékes tagja az alakulatunknak, de ettől függetlenül a mérkőzést nyilván nem egyedül Márknak, hanem a csapatnak kell megnyernie. Ugrairól, ellenfelünk egyik kulcsemberéről jól tudjuk, hogy nagyválogatott, már letette a névjegyét, vagyis igencsak figyelnünk kell rá.

És akkor itt annyiban térhetek ki a szakmai elvárásokra vagy a taktikára, hogy a mai modern futballban mindent ötvözni kell és mindenre muszáj figyelni. Gondolok a védekezés és támadás helyes arányára, a középpályán nyújtott teljesítményre, a gyorsaságra, a pontrúgásokra, és még említhetném a figyelmet, a fegyelmet, az erőnlétet… A srácok a Budapest Honvéd ellen is megoldották a feladatukat, ebből kiindulva pedig hiszem és tudom, hogy ez így lesz a diósgyőriekkel szemben is.

Kolodzey Tamás


A program

A 18. forduló programja, december 2. (szombat)

15.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK

15.30: Debreceni VSC – Budapest Honvéd

15.30: Paksi FC – Vasas FC

15.30: Újpest FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

15.30: Puskás AFC – Swietelsky Haladás

19.30: Ferencvárosi TC – Videoton FC


Legutóbb Debrecenben találkozott a két borsodi együttes
Miskolc - Szombaton 15.30-tól Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK NB I-es mérkőzés a Matyóvárosban. A két borsodi csapat ellentétes utat járt be a múltkori fordulóban, hiszen amíg a most házigazda Dél-borsodiak bravúros győzelmet arattak a bajnok Budapest Honvéd otthonában, addig a DVTK – Debrecenb...