Mezőkövesd vs. DVSC: A szünet után döntött a Debrecen

Elbúcsúztak a kupától a kövesdiek
Elbúcsúztak a kupától a kövesdiek - © Fotó: Halmai Balázs/DVSC
Mezőkövesd – Kiesett a labdarúgó Magyar Kupából a Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

A kedd esti, televíziós mérkőzés tétje a legjobb négy közé jutás volt. Az első mérkőzésen 1–0-ra nyert a Debreceni VSC, így a visszavágó nagy izgalmakat ígért. A hazaiaknak mindenek előtt arra kellett vigyázniuk, hogy ne kapjanak gólt, mert ebben az esetben számukra már három kellett a továbbjutáshoz.

Moutari a pályán

Az összeállítások azt tükrözték, hogy a vezetőedzők, Kuttor Attila és Herczeg András egyaránt csapata sikerét tartja szem előtt. Hazai oldalon Molnár G. és Drazic mellett szerepet kapott az a nigeri válogatott Moutari, aki a Budapest Honvéd elleni bajnokin maradandót alkotott, bekerült a sokáig sérüléssel bajlódó Iszlai és Tóth B., míg a legutóbb öt sárga miatt pihent Meskhi szintén készülhetett, míg Bertus, Katanec, Koszta, Szappanos és Szeles a cserepadra ült. A hajdúságiak sok fiatalt neveztek: a bemelegítéskor felbukkant a két tinédzser, Kusnyir és Zsóri is. Utóbbi eldöntötte az odavágót, mestere pedig úgy gondolta, hogy ezúttal is a Zsóry FC „sírásója” lesz.

A Kövesd nem is oly régen, a 2016/2017-es évadban volt már kupaelődöntős (kettős vereség a Vasassal szemben), így a dél-borsodiak ezt az eredményt állíthatták be kedden este.

Két gyors sárga lapot követően Drazic közelről fölé emelt, pedig már a 8. percben 1–1 lehetett volna az összesítés. Nem sokkal később Moutari kevergetett a bal oldalon, a 16-os előtt lövőhelyzetbe került, de nem találta el a labdát. Tömörültek a védők, ezért nehezen ment a kibontakozás, némi színt csak Moutari vitt a játékba. A beívelt pontrúgásokat a magas belsők tisztázták, így bő húsz percig nem történt különösebb esemény. A 23. percben Tóth B. szabadrúgását követően Eperjesi 10 méterről próbálkozott, de leperdült a lábáról a játékszer. Iszlai indítását az elszakadó Drazic nem tudta átvenni, ha ez sikerült volna, ziccerbe kerül. A sárga-kékeket a középpálya jobb oldalán Molnár G. forgatta és még lövésre is vállalkozott. Egymást érték a szögletek, ezek egyike, másika veszélyes is volt. Fölénybe került a Mezőkövesd, a kontrákra berendezkedő vendégek semmire nem jutottak. A 34. percben mindkét csapat kidolgozott egy gólhelyzetet, a vezetéshez Molnár G. állt közelebb, fejese azonban elakadt Kosickyban. Herczeg András azért zsörtölődött, mert játékosai gyakran hátrafelé passzoltak, őrizték előnyüket. A 40. perc hazai lesgólt hozott, az ismétlés mintha egy vonalról árulkodott volna, a lényeg viszont az volt, hogy Drazic lövése „feleslegesen” ment be. A szünet előtt ledolgozta hátrányát a borsodi gárda, és ezzel a legjobbkor egalizálta az állást: Vajda S. szögletét Szalai A. továbbcsúsztatta, Drazic pedig közvetlen közelről a kapu jobb oldalába fejelt, 1–0.

Eperjesit kiállították

A szünet után a DVSC mestere a támadójátékban erős Varga K.-t küldte be, ezzel jelezte, hogy elégedetlen az állással. A másodikként beküldött Takács T. fejessel nyomban egyenlíthetett volna, de elnézte a bal sarkot. Az 56. percben Moutari lábában maradt az újabb otthoni gól, amelyet egyébként idegnyugtatásnak szánt, de nem ért célba. A túloldalon viszont Varga K. szabadrúgás utáni beadásából Takács T. fejjel egyenlített (1–1) és ekkor dőlt el, hogy hosszabbítás már nem lehet. A 68. percben Eperjesinek másodszor mutatta fel Szőts a sárga lapot, és ez jogtalan ítéletnek tűnt, bár a védő könyöke elérte ellenfelét. Tíz emberrel is egyenrangú ellenfél volt a Mezőkövesd, a kettős csere viszont már nem segített a csapaton. Az a forgatókönyv jött be, hogy ha a DVSC gólt ér el, valószínűleg továbbjut. Nos, szerzett, ráadásul kettőt is (a másodikat Csősz a hajrában), így örülhetett, a kövesdiek számára befejeződött a kupaszereplés.

Kolodzey Tamás


Jegyzőkönyv: Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 1–2 (1–0)

Mezőkövesd, 1456 néző. V.: Szőts (Tóth II V., Becséri).

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Eperjesi, Meskhi, Szalai A., Vadnai – Tóth B., Iszlai – Molnár G., Vajda S., Moutari – Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Debreceni VSC: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Barna Sz. – Jovanovic, Haris, Tőzsér, Bódi – Szécsi, Zsóri. Vezetőedző: Herczeg András.

Csere: Jovanovic helyett Varga K. a 46., Zsóri helyett Takács T. az 53., Szécsi helyett Csősz a 76., Tóth B. helyett Bertus a 79., Vajda S. helyett Silye a 79. percben.

Sárga lap: Iszlai a 3., Tőzsér a 7., Moutari a 42., Tóth B. a 48., Eperjesi a 60., Kusnyir a 64., Kosicky a 74., Takács T. a 75. percben.

Kiállítva: Eperjesi a 68. percben.

Gólszerző: Drazic (1–0) a 45., Takács T. (1–1) a 61., Csősz (1–2) a 86. percben.

Jók: Drazic, Moutari, Iszlai, ill. Varga K., Takács T., Tőzsér.

Kuttor Attila: – Csapatom jól futballozott, megteremtette a továbbjutás lehetőségét. Rajtunk kívül álló ok miatt, a kiállítást követően ez azonban nem válhatott valóra. Két ilyen sárga lappal leküldeni játékost nem szokványos történet. Nem az jött ki ebből a meccsből, amit beletettünk.

Herczeg András: – Az első félidőben nem tetszett a csapatom. Gyengén játszottunk, komótosak voltunk, nem nyertünk párharcokat, nem szereltünk, előre veszélytelenek voltunk. A szünet után sokkal jobbak lettünk, és főleg élesebbek. Jól szálltak be a cseréink, ehhez szerencse is kell, persze azért meg kell dicsérnem Takács T.-t és Csőszt is. Büszkék vagyunk arra, hogy bekerültünk a legjobb négy közé.

Továbbjutott: a DVSC kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel.


Moutarit (a labdával) Bényei (balról) és Kusnyír (29) próbálja szerelni, Dragóner (jobbról) pedig kiugrásra kész
Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában a negyeddöntők első mérkőzését a Debrecen és a Mezőkövesd csapatai játszották kedden este. Az oda-visszavágós rendszerben játszódó negyeddöntő első mérkőzésén a két csapat három nappal a bajnoki mérkőzés után a debreceni stadionban újrázott. A lab...

A hétvégén a hajdúságiak nyertek
Mezőkövesd - A labdarúgó Magyar Kupában már a legjobb négy közé jutásért küzdenek a csapatok. A szombati bajnoki után az MK-sorozatban is összecsap a Debreceni VSC és a Mezőkövesd Zsóry FC. A párharc első mérkőzését kedden 18 órától játsszák a Nagyerdei stadionban. A haditerv Az NB I-es bajnoks...

Kinyik (balról a harmadik) szerezte a hazaiak győztes gólját
Mezőkövesd - Vereséget szenvedtek a borsodiak az NB I-es labdarúgó-bajnokság szombati fordulójában. A Mezőkövesd Zsóry FC a Debreceni VSC vendégeként szerepelt. A sárga-kékek eddig kétszer találkoztak a hajdúságiakkal, és mindkét összecsapásuk döntetlennel ért véget. A statisztikai mutató kiegyen...

Csak helyzetekig jutott a Mezőkövesd Zsóry FC (feketében)
Mezőkövesd - Nem szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupában a nyolc közé jutásért folyó párharcban a Mezőkövesd. Öt napon belül másodszor is a Szombathelyi Haladással hozta össze a sors a fürdővárosiakat, akik szombaton NB I-es meccsen 3 pontot gyűjtöttek a vasiak ellen, az MK keretében pedig azz...