Mezőkövesd vs. DVSC – A pillanatnyi forma dönthet

Négy hét után ismét Kövesden játszanak Vajdáék (csíkosban)
Négy hét után ismét Kövesden játszanak Vajdáék (csíkosban) - © Fotó: Kozma István
Debrecen, Mezőkövesd – Mezőkövesden szombaton szomszédvárak találkoznak a labdarúgó NB I 13. fordulója keretében.

A Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC mérkőzést 17 órától láthatják az érdeklődők. Mindkét együttes kedvező pozíciót harcolt ki magának a táblázaton, így nyugodtan játszhat, ezért változatos és színvonalas összecsapásra van kilátás.

Csak a végeredmény

A sárga-kékek hétközi fellépése rögös volt, a Magyar Kupa keretében csak a hajrában kerekedtek felül az NB III-as Ménfőcsanakon. Kuttor Attila vezetőedzőtől először azt kérdeztük, hogy miért ment olyan nehezen a simának indult mérkőzésük, amelyre ezt a választ kaptuk:

– Nagyon harcos ellenféllel találtuk magunkat szemben. Előre megmondtam, hogy tipikus kupameccs vár ránk és nem tévedtem. Nekünk alkalmazkodnunk kellett a pályához, az ottani hangulathoz és a lelkes hazaiakhoz is. Az alacsonyabb osztályúak általában felszívják magukat az élvonalbeliekkel szemben, esetünkben is ez történt. Játékunk döcögős volt, de soha ne felejtsük el, hogy a sportban mindig a végeredmény számít, a körülmények másodlagosak.

Mezőkövesd vs. DVSC - Mi lesz a mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az MK 8. fordulójában a III. kerületi TTVE alakulatához látogatnak a borsodiak. A párosítást így látja a borsodiak mestere:

– A fővárosiak feljövőben vannak, gyakorlatilag NB II-es társasághoz utazunk majd. Egyébként pedig teljesen mindegy, hogy kit kaptunk, a sorsolás szeszélye vagy kedvez, vagy nem, ez többnyire csak utólag dől el. Az esélyekkel most még nem foglalkozunk, hiszen mindig a következő 90 percünkre készülünk és szombaton a Debrecennel kell megküzdenünk.

Cél a győzelem

A DVSC ellen várhatóan az alapcsapatát dobja majd frontvonalba a tréner, aki Ménfőcsanakon 0-0-s állásnál küldte be Drazicot, Szelest és Molnár G.-t.

– Igen, a felsoroltak azért mentek be, hogy nyerjünk és jussunk tovább – szögezte le Kuttor Attila. – A sérüléséből felépült és lecserélt Tóth B. számára komoly igénybevétel volt a hatvan perc is, de mivel már harcképes állapotban van, újra fel kell építenem, azt viszont pénteken délben még nem tudom megmondani, hogy szombaton délután kezd-e.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es idény őszi szezonjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A fürdővárosiak azzal a Debrecennel találják magukat szemben, amelyik otthon és idegenben bármelyik gárdát legyőzheti, ugyanakkor saját környezetében és vendégként is ki is tud kapni…

– Nekünk mindig a győzelem kiharcolása a célunk – hangsúlyozta a szakvezető, majd hozzátette: – A kitűnő DVSC ellen saját magunkhoz képest a legjobbunkat kell nyújtanunk, csak ekkor lehet esélyünk a három pontra. Az élvonal tagjai nagyon jól ismerik egymást, és ez igaz a vezetőedzőkre is. Aki azt mondja, hogy ki lehet még találni valamilyen új taktikai fegyvert, alighanem viccel. A hasonszőrű csapatok között általában a pillanatnyi forma dönt, vagy valamilyen nem várt körülmény szól közbe. Utóbbi kategóriába sok minden beletartozik, de a labdarúgás nem a rendkívüli helyzetek „hivatala”, így felkészülésünk során arra törekedtünk, hogy kivédjük a ránk leselkedő veszélyeket. A mezőny kiegyenlített, egy-két jó vagy rossz döntés alapvetően befolyásolhatja a gyepen történő eseményeket.

Ön szerint hányadik helyen végez a Mezőkövesd Zsóry FC a 2018/2019-es szezonban?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A kövesdi játékosok közül csak a térdszalagszakadása után lábadozó Iszlai sérült, így a kövesdiek a bőség „zavarával” küzdenek.

Kolodzey Tamás


A várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Dombó – Farkas D., Pillár, Szalai A., Vadnai – Szeles, Mevoungou – Molnár G., Tóth B., Cseri – Drazic.


Budapest - A másodosztályú Kaposvári Rákóczi FC otthonába látogat a címvédő Újpest FC a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, december elején. A 16 közé jutásért a bajnok MOL Vidi FC az ugyancsak NB II-es Budafoki MTE csapatával mérkőzik. A két csapat 2016 novemberében már találkozott egy...