Friss hírek

2008.02.06. 11:53

Mi inkább e-mailezünk és híreket olvasunk a világhálón

<p>A magyarok negyede rendelkezik internethozzáféréssel. A szomszédos Szlovéniában 62, Ausztriában 59 százalék a világhálót elérők aránya. Csehországban és Szlovákiában a magyaréhoz hasonló adatokat mutatott ki a GfK Csoport, amely 13 térségi országban mérte fel a lakosság internethasználati szokásait.</p>

A magyar felhasználók 73 százaléka napi rendszerességgel elektronikus levelezésre használja a világhálót, amelyben csak a szlovénok előznek meg minket. Érdekes módon a csevegés (chat) a román és bolgár felhasználók körében a legnépszerűbb: 45, illetve 43 százalékuk közel naponta használja erre a hálót. A magyar netezők kevesebb, mint negyede mondta ugyanezt. Élen állnak a régióban a magyar netezők a hírek, információk keresésében: a lengyelek 68 százaléka után mi következünk 64 százalékkal.

Nagyon alacsony a képek, filmek, zenék le- és feltöltése a magyar internetezők körében, 36 százalékuk él ezzel a lehetőséggel havi rendszerességgel, Ukrajnában és Bulgáriában 56 százalék. Alig elterjedt a bankolás az interneten keresztül Magyarországon: a felhasználók 7 százaléka él ezzel a lehetőséggel, közvetlen szomszédaink (Románia és Ukrajna kivételével) mindegyike előttünk jár, Ausztria vezeti a sort, náluk közel minden második felhasználó legalább havonta így intézi bankügyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!