Mezőkövesd volt a Miskolczi Vásár vendége

Mezőkövesd volt a Miskolczi Vásár vendége
Miskolc –  Vasárnap ismét a Miskolczi Vásáré – leánykori nevén Régiségvásár – volt a főszerep a belvárosban.

A meghívott vendég májusban Mezőkövesd volt, akik elsősorban kézműveseik révén mutatkoztak be. A Szent István téri színpadon délelőtt ugyanakkor a Musical Műhely, míg délután a Hot Road Band szórakoztatta a nagyérdeműt. Ismét benépesült Rákóczi-házának udvara KrePP Művészpiaccal. Új színfolt volt a Magyar Portékák Vásárára érkező mangalica-termékeket árusító gazda csakúgy, mint az a tény, hogy a májusi Vásáron a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztési Klaszter is bemutatkozott.

Hogy pezsegjen

A BOKIK Nonprofit Szolgáltató Kft. által alapított klaszter legfőbb célja hogy ismét elinduljon egy kis pezsgés Miskolc belvárosában. A klaszter egyébként támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól, melyet céljai elérése érdekében különböző akciókhoz használ fel. A folyamatosan bővülő klaszter így a pénzügyi segítséggel többek között szabadtéri rendezvényeket szervez, ahol a klaszter tagjai és helyi kereskedők saját, magyar termékeiket árusítják majd.
A Gasztronómiai téren a kilátogatók ételt-italt vásárolhattak, és a Miskolci Veterán Autóklub kiállítását is megtekinthették.

(ÉM)