Mezőkövesd hírei

2018.09.23. 22:01

Több százan voltak a mezőkövesdi Touron

Mezőkövesd - Rengeteg embert mozgattak meg a Tour de Mezőkövesd programjai.

Mezőkövesd - Rengeteg embert mozgattak meg a Tour de Mezőkövesd programjai.

A tizennegyedik alkalommal megrendezett egész napos sportprogram reggel futóversennyel kezdődött, hét, illetve 21 kilométeres távok közül lehetett választani a III. Mezőkövesdi Félmaratonon. A közel kétszáz futót Csiger Lajos önkormányzati képviselő köszöntötte, méltatva a tizennegyedik sportnapot, ugyanő adta át később az érmeket is a távokat megnyerőknek (hét kilométeren Dósa Ildikó és Gyenes Donát, félmaratoni távon Nyitrai Katalin, Matók Gyula és az ultramaratonista Bogár János győzött).

Négyszázan tekertek

A későbbiekben plankingben mérhették össze tudásukat a kövesdiek, gyerekek és felnőttek egyaránt, majd extrém kerékpáros bemutató következett, s a helyi triálosok is szórakoztathatták a közönséget. Délután kritériumversenyt rendeztek a versenyszerűen biciklizők számára, majd Tállai András megnyitóbeszéde után négyszázan tekerték körbe a várost. Akik gyalogolni szerettek volna inkább, azok a négy, illetve nyolc kilométeres távoknak vághattak neki, akár kutyájukkal is.

Számos program

A Tour de Mezőkövesd az Életmódváltó Hetek nyitórendezvénye volt, október 1-ig számos sport-, túra-, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvényen vehetnek részt a kövesdiek, amelyért tombolaszelvényeket kapnak, a végén pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki köztük.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!