Mezőkövesd hírei

2018.08.11. 14:58

Ünnepség, musical és tűzijáték Mezőkövesden

Mezőkövesd - A Csodaszarvas című musicalt mutatják be az Államalapító Szent István király tiszteletére rendezendő mezőkövesdi városi ünnepségen augusztus 20-án.

Mezőkövesd - A Csodaszarvas című musicalt mutatják be az Államalapító Szent István király tiszteletére rendezendő mezőkövesdi városi ünnepségen augusztus 20-án.

A rendezvény délelőtt 9 óra 45-kor a Pro Urbe-díjas Mezőkövesd Város Fúvószenekarának közreműködésével koszorúzással kezdődik a Szent István szobornál, ahol többek között a városi önkormányzat mellett a helyi civil és gazdasági szervezetek képviselői róják le tiszteletüket az államalapító előtt. Ezt követően 10 órától szentmisét rendeznek a Jézus Szíve templomban.

A megemlékezés keretében az ünnepi beszéd és kulturális műsor mellett dr. Fekete Zoltán polgármester megszegi az új kenyeret, majd zárásként átadják a Mezőkövesd Díszpolgára kitüntető díjat.

Nemzeti ünnepünkön a Csodaszarvas című táncjátékot a Szarvasi Cervinus Teátrum előadásában láthatják az érdeklődők a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban 20 órától.

A Varga Viktor által rendezett nagyszabású produkcióból megtudhatjuk, hogy a történelmi Magyarország kellős közepén mit gondolnak ma az anyaságról, a testvérharcról, a hagyományról és újításról a darab szereplői. A főbb szerepekben többek között a Domján Edit-díjas Dósa Zsuzsa mellett Nádházy Péter, Boronyák Gergely és Polák Ferenc lépnek színpadra. A műsorban a Duna Művészegyüttes táncosai, illetve a Tessedik Táncegyüttes szólistái is közreműködnek.

A városi ünnepséget az előadást követően látványos tűzijáték zárja.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!