Mezőkövesd hírei

2018.01.07. 12:33

Várják a fiatal mestereket az „iparosok” tagjaik közé

Mezőkövesd - Az elmúlt években sikerült megállítani a taglétszám fogyását, sőt növelni tudták azt.

Mezőkövesd - Az elmúlt években sikerült megállítani a taglétszám fogyását, sőt növelni tudták azt.

Tisztújító közgyűlést tartott nemrégiben a több mint 130 éves múltra visszatekintő Mezőkövesd és Vidéke Általános Ipartestület. Az elnök és az országos küldött a szervezetet harminc éve irányító Tóth Imre lett, s az elnökség tagjait – Bertha Miklós, Bihari Richárd, Bódi Károly, Holló Endre, Kovács András, Nyikes István, Panyi József, Tóth András – is újraválasztották öt évre. A felügyelőbizottság tagjai Kovács János és Fehér Tibor, elnöke Nyikes Zoltán.

Tóth Imre elmondta, az elmúlt öt évben és a jövőben is fegyelmezett gazdálkodást folytatnak. Az elmúlt években sikerült megállítani a taglétszám fogyását, sőt növelni tudták azt, így immár 106 tagjuk van.

Bevonzani

– Megtiszteltetés, hogy újraválasztottak, de nagy felelősség is. Az új elnökség szeretné bevonzani a testületbe azokat a fiatal vállalkozókat, akik szaktudásukkal tudnak segíteni a lakosságnak. Továbbra is célunk, hogy elérjük azt, hogy az ipartestületek valamilyen formában részesülhessenek az egyszázalékos adófelajánlásokból – mondta az újraválasztott elnök.

Kifejtette, a „robotok korában” is szükség van a mester­emberekre, akik például javításokat végeznek a háztartások számára, ők teszik élhetőbbé a várost. Az ipartestület segít abban, hogy a szakembereket keresők megbízható, számonkérhető vállalkozókat találjanak. A munkatársaik ilyen mezőkövesdi és környékbeli mestereket tudnak ajánlani azoknak, akik megkeresik őket. Ez különösen fontos akkor, amikor sok a csalódott ügyfél, mert például az építőiparban sok a munkát hanyagul elvégző, a pénzzel eltűnő ember.

A testület irodájában két munkatársuk segíti szaktanácsadással a helyi kisvállalkozásokat és a lakosságot. Továbbra is hangsúlyosan képviselik az iparosok jelmondatait: „A mesterség tisztelete az iparos becsülete!”, illetve „Isten áldja a tisztes ipart!”

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!