Mezőkövesd hírei

2018.01.23. 19:16

Barangolás: Kishegyesre kalauzol a képeivel Mezőkövesden

Mezőkövesd - „Délvidéki barangolások” címmel nyílt kiállítás a kishegyesi Kormos Róbert képeiből Mezőkövesden, a közösségi ház emeleti nagytermében.

Mezőkövesd - „Délvidéki barangolások” címmel nyílt kiállítás a kishegyesi Kormos Róbert képeiből Mezőkövesden, a közösségi ház emeleti nagytermében.

A festő kedvencei a tájképek, bár nyaranta a horvát tengerparton portrékészítéssel foglalkozik. Az itt látható munkái 3–4 év alatt készültek, a délvidéki tájat mutatják be úgy, ahogyan ő látja.

Folyamatosan fejlődni

– Kishegyesen pontosan ez a földszínű, kissé piszkos hangulata van a tájnak, ezt próbáltam is visszaadni, szándékosan picit piszkítottam a színeket, hogy visszaadjam azt a színvilágot. Tiszta színeket is használok kis tájrészeken, kapun, ablakon, s így harmonikus a kép – mondta a megnyitó után Kormos Róbert.

Több kiállítása is volt már, Horvátországban, Orebityen rendszeresen bemutatja alkotásait.

– Folyamatosan szeretnék fejlődni, több helyen bemutatni a képeimet. A festészet ott ér véget, amikor bemutatjuk az alkotásunkat, amikor a közönség látja a festményeket. Pozitív véleményeket kapok, de magammal versengek, kevés alkalommal mondom egy festményemre, hogy jó. Kitűzök magam elé egy célt, amit ha elérek, rájövök, nem elég, s megyek tovább. Odahaza az absztrakt felé mozdultam, ott kezdem magam felfedezni, mindig újszerűen akarom megközelíteni a dolgokat – mesélte Kormos Róbert, akinek legújabb festményei sokkal színesebbek, dinamikusabbak lesznek.

– Szeretném, ha a jövőben színesebbek lennének a képek. Az is lehet, hogy én akarom így, „kormosan” látni, szeretek mély dolgokkal, színekkel foglalkozni, a mély zenék, könyvek, filmek állnak közel hozzám. Valószínűleg tavaszi virágos rétet is ilyen színekkel látnám – vallotta a kishegyesi művész.

A kiállítás március 1-ig látogatható a Közösségi Ház emeleti termében.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!