Mezőkövesd hírei

2016.12.08. 09:38

Janó Pál az MKC új vezetőedzője

Mezőkövesd - Kinevezték szerdán a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdázóinak friss mesterét, a leköszönő Molnár Ferenc győzelemmel búcsúzott a csapattól.

Mezőkövesd - Kinevezték szerdán a mezőkövesdiek NB I-es férfi kézilabdázóinak friss mesterét, a leköszönő Molnár Ferenc győzelemmel búcsúzott a csapattól.

Ahogy arról már beszámoltunk, hogy hétfőn felmentették tisztségéből Molnár Ferencet, a Mezőkövesdi KC élvonalbeli férficsapatának szakvezetőjét, aki azonban a szerda esti Ligakupa-meccsen még dirigálta együttesét.

Bemutatták

A matyóvárosiak szerdán lesöpörték a pályáról a PLER Budapest gárdáját, a lefújás után azonban senki nem repesett az örömtől. Az öltözőben bemutatási „ünnepséget” tartottak a klub vezetői.

– A keret tagjainak bemutattuk Pavol Janót, magyarul Janó Pált, csapatunk új vezetőedzőjét – mondta Mata Tibor, az MKC elnöke: – A szlovák trénernek az a rövid távú, első számú feladata, hogy az idei utolsó, a jövő hét végén Egerben sorra kerülő mérkőzésre koncentráljon, majd az az elvárásunk vele szemben, hogy a bajnokság végén tartsa benn a csapatot. Ha ez sikerül neki, akkor természetesen nálunk marad a jövőben is.

Arra a kérdésre, hogy mi történik az új szakvezetővel abban az esetben, ha kiesnek, Mata Tibor így felelt:

– Ebben az esetben nyilvánvalóan nem marad nálunk, de erre a végkifejletre, optimista emberként mondom, nem is gondolunk. Az esetleges további együttműködés részleteiről viszont magától értetődően a küzdelemsorozat végén, szereplésünk függvényében egyeztetünk majd.

Változások lesznek

A 44 esztendős Janó Pál korábban a szlovákiai első osztályú Nagytapolcsány együttesénél is dolgozott, Magyarországon pedig – többek között – Gyöngyösön és Füzesabonyban is munkálkodott. A szakvezető jól beszél magyarul, magyar edzői licence van, és jól ismeri az itteni viszonyokat. Mivel csütörtökön szünnapot tartanak, így pénteken délelőtt és délután vezényli majd új csapatának első foglalkozásait.

Mata Tibor klubelnök közölte még, hogy keretükben mindenképpen lesznek személyi változások, de Janó Pál kérésére erre az Eger SBS Eszterházy csapata elleni, december 17-i bajnoki mérkőzés előtt nem kerül sor.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

Férfi kézilabda Ligakupa, B csoport, 3. forduló

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest

34-21 (18-12)

Mezőkövesd, 200 néző. V.: Sándor L., Szikszay.

Mezőkövesdi KC: Kovács J. – Vaskó (6), Kovács B. (4), Radnic (3), Selviasiuk (2), Lókodi (7), Szepesi (5/2). Csere: Holló (kapus), Gulás (2), Pordán (-), Kiss R. (1), Grünfelder (1), Vukic (3), Trivkovic (-), Grigorjev (-). Vezetőedző: Molnár Ferenc.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.

Molnár Ferenc: – Tizenhárom gólos győzelmet arattunk, ez önmagáért beszél. Azok a játékosok, akiket pályára küldtem, bebizonyították, hogy tudnak kézilabdázni, rájuk lehet számítani a jövőben. Sok sikert kívánok a fiúknak, és bízom benne, hogy az elkövetkezendő napokban sikerrel veszik az akadályokat. Az utódomnak erőt és kitartást kívánok, amibe belevágta a fejszéjét, abba az enyém beletört.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!