Mezőkövesd hírei

2016.03.18. 20:12

Bravúr a „köbön”: mezőkövesdi gól a félpályáról

Mezőkövesd - Hegedűs Dávid emlékezetes találatot szerzett a Mezőkövesd – Sopron NB II-es meccsen.

Mezőkövesd - Hegedűs Dávid emlékezetes találatot szerzett a Mezőkövesd – Sopron NB II-es meccsen.

A 61. percben történt: a kövesdiek középpályása a félpályáról a vendégek kapusa fölött a hálóba ívelte a labdát, s ezzel 2-0-ra alakította az állást.

Az ehhez hasonló örömökért érdemes futballozni. Hegedűs Dávid

Jól döntött

A videofelvételen jól látszik, hogy Hegedűs Dávid először felnézett, mielőtt lövésre szánta el magát, majd…

– Amikor hozzám került a labda, kicsit megtorpantam – idézte fel a történteket a matyóvárosiak 31 esztendős védekező középpályása. – Ez azért volt, mert észrevettem, hogy Heinrich igencsak előre­merészkedett, így a pillanat tört része alatt kellett döntenem. Két lehetőségem volt: vagy megpróbálkozom a bravúrgól megszerzésével, vagy indítom a bal oldalon teljesen egyedül lévő Hefflert. Utólag mondom, mert akkor nem tudtam mérlegelni, csak az ösztöneimre hallgattam, s ez azt súgta nekem, hogy el kell vállalnom a kísérletet. Miután elrúgtam a labdát, örökkévalóságnak tűnt az a néhány másodperc. Az ív egyébként sokat ígérő volt és amikor a játékszer elérte a hálót, kiszakadtak belőlem az indulataim. Úgy éreztem, hogy nem is a gyepen vagyok, hanem repülök a boldogságtól. A társaim a nyakamba ugrottak, mindenki ölelgetett, szinte levegőt is alig kaptam, így nem maradt meg bennem, hogy ki és mit mondott. Az ilyen és ehhez hasonló mozdulatokért, örömökért érdemes futballozni.

Hegedűs Dávidnak a szombati volt a kilencvenharmadik NB II-es meccse és a tizenegyedik találata. A mostani szezonban másodszor iratkozott fel a góllövőlistára, s ezt különösen azért tartja nagy dolognak, mert a védőmunka segítése a feladata.

– Szezononként általában egyszer vagy kétszer jutok el a kapuig, egészen a gólvonal mögé – folytatta a csapatával a másodosztály harmadik helyén álló játékos. – Csak azt sajnálom, hogy a gólom inkább minket zavart meg, utána mást játszottunk, mint kellett volna és a soproniak meg is büntettek minket, szépítettek.

Arra a kérdésre, hogy mit kapott az öltözőben, a középpályás így felelt:

– Először a mester, Pintér Attila gratulált nekem, majd a társaim ott folytatták, ahol a pályán abbahagyták. Kisvártatva jött az elnök úr, Tállai András, majd klubunk minden vezetője és alkalmazottja fejezte ki szerencsekívánatait.

Cél az élvonal

A Mezőkövesd Zsóry FC-t 4 pont választja el a második helyen lévő és pillanatnyi pozíciója alapján feljutóként álló Zalaegerszegi TE együttesétől. A bajnokságból még tizenegy forduló van hátra, vagyis akár még minden megtörténhet…

– Persze, hogy van esélyünk – emelte hangját Hegedűs Dávid, majd így folytatta: – Valamennyi összecsapásunkat meg kell nyernünk, ez a célunk. A nyáron szeretnék újra NB I-es játékos lenni, s bár a szerződésem a sorozat végén lejár és még nem ültünk le tárgyalni a folytatásról. Ez a jövő zenéje, jelenleg fontosabb dolgaink is vannak, például már a hét végi, Szolnokon sorra kerülő meccsünkre hangolunk.

ÉM-KT


Még 11 találkozó

A Mezőkövesd Zsóry FC bajnokságból hátralévő mérkőzései

20. forduló (március 19., 18.00): Szolnoki MÁV FC - Mezőkövesd Zsóry FC

21. forduló (április 2., 19.00): Mezőkövesd Zsóry FC – FC Csákvár

22. forduló (április 9., 19.00): Gyirmót FC – Mezőkövesd Zsóry FC

23. forduló (április 16., 19.00): Mezőkövesd Zsóry FC – Szeged 2011

24. forduló (április 23., 17.00): Kisvárda – Mezőkövesd Zsóry FC

25. forduló (április 30., 19.00): Mezőkövesd Zsóry FC – Soroksár SC

26. forduló (május 7., 19.00): FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC

27. forduló (május 15., 17.30): Mezőkövesd Zsóry FC – Szigetszentmiklós

28. forduló (május 21., 18.00): Budaörsi SC – Mezőkövesd Zsóry FC

29. forduló (május 29., 18.00): BFC Siófok – Mezőkövesd Zsóry FC

30. forduló (június 5., 18.00): Mezőkövesd Zsóry FC – Dunaújváros


Mezőkövesd - Az NB I-be pályázó Mezőkövesd Zsóry FC újabb győzelmet ért el az elmúlt fordulóban, amelyhez egy egészen elképesztő gól is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!