Mezőkövesd: épül a Piaccsarnok

By Molnár Zsanett
Mezőkövesd – Gyors ütemben halad a Piaccsarnok építése Mezőkövesden. A kivitelező cég jelenleg az üzlethelyiségek tetőszerkezetének kialakításán dolgozik.

Mezőkövesd Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című nyertes pályázata révén megvalósuló Piaccsarnok munkálatait a Wiktori Kft. végzi. Az építkezést a talaj- és közművesítési munkák, valamint az alap szerkezeti elemek kialakításával kezdték. Az elmúlt egy hónapban látványos változások történtek az érintett területen.
Az elmúlt időszakban a 3-as és 4-es üzletsor, épület, valamint a wc-blokk szerkezeti elemeinek építése történt meg: a helyiségek főfalának, a wc vasbetonfödémének felépítése, valamint a homlokzat külső vakolása és a külső falazat elkészítése. Jelenleg az 1., 2. és a 3-as üzletsorok, valamint a belső udvar fölötti tetőszerkezetét építik. A wc épületében és az üzlethelyiségekben már az épületgépészeti, vezetékezési munkák zajlanak. Az 1-es épületnél a talajvíz elleni szigetelés elvégzése után a gépészeti, elektromos alapvezeték is elkészült. Ebben az épületben már a hőszigetelésen dolgoznak a szakemberek. Fontosabb, még a kivitelező előtt álló munkafázis például a wc épület lapos tetőjének hő- és vízszigetelése. Közműegyeztetés követően elkezdjük a külső közművek építését, valamint a belső udvar rétegrend kialakítását is.
Az építkezés jelenlegi állása alapján elmondhatjuk, hogy a kivitelező cég tartani tudja a szerződésben vállalt befejezési határidőt, így július végén már birtokba vehetjük az új Piaccsarnokot.

– M. Zs. –