Ismét lecsapott a vihar Borsodra

Akt.:
A Győri kapuba így érkezett meg a vihar
A Győri kapuba így érkezett meg a vihar - © Fotó: Szurovy Dániel/Miskolcon láttam Facebook-csoport
Miskolc – Száznyolc alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat az időjárással összefüggő káresetek miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hétfőn.

A beavatkozó egységeknek a legtöbb esetben forgalmi akadályt képező kidőlt fák, illetve lehasadt ágak adtak munkát 2017. július 24-én.

A mezőkövesdi tűzoltók Mezőkeresztesen, a Dózsa György és a Kossuth utcában egy-egy lakóházra dőlt fát távolítottak el. A Tompa Mihály utcában, egy családi ház tetőszerkezete rongálódott meg a viharban, itt ideiglenesen megszüntették a beázást. A Dózsa György úton, mintegy ötszáz méter hosszan keletkezett forgalmi akadály a kidőlt fák és letört ágak miatt, amit szintén a mezőkövesdi egységek számoltak fel.

Emődön, a Parajdi utcában egy ledőlt kémény rongálta meg egy lakóház tetőszerkezetét. A miskolci hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő épület elemeket, majd Nyékládháza határában, kidőlt fáktól tették szabaddá a vasúti sínt.

Mezőnagymihályban, a Kossuth utcában egy személygépkocsira dőlt fát távolított el a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége.

Sátoraljaújhelyen, a Kazinczy utcában körülbelül egy harminc méter magas fa dőlt egy családi házra, ami lakhatatlanná vált. A helyi hivatásos tűzoltók kordonszalaggal körbezárták az ingatlant, a lakók elhelyezésében rokonaik nyújtottak segítséget.

Alsóbereckiben, a Tóhát utcában egy háromszáz négyzetméteres műhely tetejét tépte le és borította az útra a szél.

A vihar miatt egy hatvan négyzetméteres lakóház tetőszerkezetének a fele beomlott és a kéménye is ledőlt Prügyön, a József Attila utcában. A szerencsi hivatásos tűzoltók felügyelete mellett a fontosabb tárgyakat, iratokat kimentették az épületből, az egység az ingatlant kordonszalaggal körbezárta. A lakókat rokonaik szállásolták el.

Több százezer forintos kárt okozott egy ledőlt kémény Sátoraljaújhelyen, a Kazinczy utcában. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő tetőszerkezeti elemeket.

Az események során nem sérült meg senki – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.Mezőkeresztes.
BOON.HU


hirdetés