Férfi kézilabda NB I/B: Hazai pályán hajthat a győzelemért az ÓAM-Ózdi KC, és a Mezőkövesdi KC is.

Férfi kézilabda NB I/B: Hazai pályán hajthat a győzelemért az ÓAM-Ózdi KC, és a Mezőkövesdi KC is.
© Illusztráció
Mezőkövesd, Ózd – A férfi kézilabda NB I/B. Keleti csoportjának 9. fordulójában két megyei csapatunk lép pályára szombaton.

ÓAM-Ózdi KC – Balassagyarmati Kábel SE (Ózd, szombat 18.00)

Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője: „Ebben a bajnokságban szinte megjósolhatatlanok az erőviszonyok, annyi váratlan eredmény született már eddig is. A Balassagyarmat nem rossz csapat, igaz mögöttünk vannak, de csak apró dolgokon ment el több mérkőzésük. Hazai pályán mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de egy pillanatig sem szabad azt gondolni, hogy könnyű feladat vár ránk. Tovább kell vigyük azt a formát, amely az elmúlt fordulókban jellemezte a teljesítményünket. Emellett még nagyobb taktikai fegyelemre lesz szükségünk szombaton este. Az elmúlt években jól szerepeltünk a nógrádiak ellen, ebből azonban nem lehet megélni. Újra és újra bizonyítani kell. Hiszem, hogy a közönség támogatásával itthon tudjuk tartani a két pontot, amelyre nagy szükségünk van, hiszen szeretnénk lépést tartani a mezőny első felével.”

Mezőkövesdi KC – Debreceni EAC (Mezőkövesd, szombat 18.00)

Drizner Péter, a Mezőkövesdi KC edzője: „A felkészülési időszakban sokan azt gondolták, hogy a Debrecen nem üti meg az NB I/B színvonalát, erre azonban a hajdúságiak alaposan rácáfoltak. Egy-két kiváló egyéni teljesítmény mellett, igazi csapatként működnek, ez jelenti az igazi erősségüket. Szoros és nehéz mérkőzésre számítok, de mivel továbbra is ott akarunk maradni az élmezőnyben, csak a győzelem lehet elfogadható eredmény. Ehhez olyan kapusteljesítményre és védekezésre van szükségünk, mint egy héttel ezelőtt Békésen, az ellenfél kapuja előtt viszont jóval pontosabb, hatékonyabb befejezés kell. Ebben a bajnokságban nincs olyan ellenfél, aki ne okozhatna meglepetést, ezért nekünk is résen kell lenni. Nagyon komoly, fegyelmezett játékra lesz szükségünk, hogy ezen az estén győztesen jöhessünk le a pályáról.”

– ÉM –Mezőkeresztes.
BOON.HU


hirdetés