Sikeres és megvalósítás előtt álló ároktői fejlesztésekről

Akt.:
Kóstolás a lecsófesztiválon
Kóstolás a lecsófesztiválon - © Fotó: Ádám János
Ároktő – A régi fogorvosi rendelő helyén Ifjúsági Közösségi Házat alakítanak ki Ároktőn.

Az elmúlt évben több sikeres beruházás valósult meg Ároktőn, mint például az új önkormányzati hivatal kialakítása, a kultúrház és az I. és II. világháborúban elhunytak emlékművének felújítása. 2018–2020 között még nagyobb kihívás előtt állunk, mivel Európai Uniós forrásokból sok nyertes pályázatot kell megvalósítanunk, az egyedi szennyvízkezelésre elnyert összegből közel 90 ingatlannál biztosítható a szennyvízcsatlakozás. Jelenleg a közbeszerzési eljárás zajlik – ismertette Vargáné Kerékgyártó Ildikó, a település polgármestere. Az orvosi rendelő felújítására és bővítésére mintegy 38 millió forintot nyertünk. A beruházást követően egy épületbe költözik a háziorvosi, fogorvosi és a védőnői ellátás. Az engedélyes tervnek szeptember végéig kell elkészülnie. A Szivárvány Gyerekház energetikai korszerűsítését és Gyógynövény gyűjtőhely biomassza alapú fűtéskorszerűsítését 32 millió forintból valósíthatjuk meg. Mindkét beruházásnak 2019. november végéig kell elkészülnie.

Közösségi Ház

Az integrált térségi gyermekprogramok kistérségi pályázat keretén belül a régi fogorvosi rendelő helyén ötmillió forintból Ifjúsági Közösségi Házat alakítanak ki. Csapadékvíz-elvezetés kiépítésre a Széchenyi út páros oldalán közel 14 millió forintot nyertek. Kistelepülési önkormányzatok rendkívüli feladatellátás fejlesztése címén új konyhai eszközöket vásároltak. Döntés született a Római katolikus templom felújításáról és az általános iskola eszköz­fejlesztéséről is. A pályázatokra való felkészüléshez és a fejlesztési célok megvalósításához sok segítséget kaptunk Tállai Andrástól, a térség országgyűlési képviselőjétől, melyet ezúton is köszönök – hangsúlyozta a polgármester.

Vásárra készülnek

– Augusztus 18-án Sajókeresztúron a IV. Pro Lecsó Piac rendezvényen vettünk részt a közfoglalkoztatásban ­megtermelt és előállított gyógynövény termékeinkkel. Ezt követően készülünk a szeptember 7-én és 8-án Miskolcon megrendezendő közfoglalkoztatási vásárra, ahová lekvárokkal, aszalt paradicsommal, aszalt szilvával, valamint szárított csalán, csipke, bodza, hársfa, homoktövis, diólevél, málna­levél, fehér akác, cickafark teákkal várunk minden kedves érdeklődőt – tudtuk meg Vargáné Kerékgyártó Ildikótól, Ároktő polgármesterétől.

ÉM


Tállai András országgyűlési képviselő és Vargáné Kerékgyártó Ildikó (balra)
Ároktő - Korán reggel horgászversennyel kezdődött a nap, majd változatos programokkal várták a vendégeket. Ároktőn hosszú évek óta nagy eseménynek számít a falunap. Ebben az évben augusztus 11-én rendezték meg. Minden korosztálynak Korán reggel horgász versennyel kezdődött a nap, majd egész dél...Mezőcsát.
BOON.HU


hirdetés