Mexikóból visszatoloncolták az Egyesült Államokba a halálos balesetet okozó fiatalember édesanyját

Washington – Visszatoloncolták Mexikóból az Egyesült Államokba az ott 2013-ban részegen halálos balesetet okozó Ethan Couch édesanyját.

Szilveszter estéjét már Los Angeles egyik börtönében töltötte a 48 éves Tonya Couch, annak a 18 éves fiatalembernek az édesanyja, aki két évvel ezelőtt Texasban részegen vezetett és négy halálos áldozatot követelő balesetet okozott, majd a december elejei per után Mexikóba szökött.

Tonya Couch a fiával ment Mexikóba. December 30-án fogták el őket a mexikói üdülőhelyen, Puerto Vallartában. A mexikói hatóságok egyelőre késleltetik a fiú kiadását az Egyesült Államoknak, ugyanakkor az anyát csütörtökön kitoloncolták. Egyelőre Los Angelesben van, de Jane Kim, Los Angeles-i rendőrségi szóvivő bejelentése szerint várhatóan a jövő héten átszállítják őt egy texasi börtönbe.

Ethan Couch még 2013 nyarán okozott halálos balesetet a texasi Fort Worthben, amikor pickupjával hazafelé tartott egy buliból. Szervezetében az alkoholszint a megengedett háromszorosa volt, véréből váliumot is kimutattak. A fiú akkor elismerte, hogy rendszeresen fogyaszt Váliumot, Xanaxot, marihuanát és kokaint. A perben a védelem azzal érvelt, hogy a fiú szülei nagyon módosak, s ez a gazdagság késztette őt felelőtlen életmódra. Az amerikai sajtóban úgy is emlegetik az esetet, mint “a felelőtlen életmódú” fiú bűnügye.

A fiatalkorúak bírósága bűnösnek mondta ki őt, s bár elítélték, tízéves próbaidőre bocsátották és egyidejűleg rehabilitációs központba utalták. Többször megszökött, s legutóbbi szökése miatt január 19-én kellett volna ismét bíróság elé állnia. Ekkor várhatóan 120 napra ítélték volna, majd ettől számítva ismét tízéves próbaidőt kapott volna.

Ez elől menekült el édesanyjával az Egyesült Államokból Mexikóba. Most az anya ellen is vádat emelhetnek, s akár tíz évet is kaphat.

– MTI, Járai Judit –
hirdetés


hirdet�s