Metil-alkohol-mérgezés – A Becherovka hivatalos forgalmazója szerint a cég nem érintett az ügyben

Budapest, 2012. október 11., csütörtök (MTI) – A Becherovka márka hivatalos forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. hangsúlyozza, hogy termékük nem volt érintett a cseh metil-alkohol-mérgezési botrányban – közölte a társaság az MTI-vel.

Emlékeztettek rá: a cseh Egsézsésügyi Miniszter tájákoztatása alapján, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján közölt, a mérgezésben érintett termékek között nincs a Becherovka.

A Jan Becher – Karlovarska Becherovka (JB KB) cég a Pernod Ricard csoport tagja, a cseh piac vezető szeszesital előállító és forgalmazó cége. A JB KB csak és kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgozik, melyeket a gyártás során a legfejlettebb módszerekkel és eszközökkel folyamatosan tesztelnek.

A beérkező alapanyagokat a vállalat saját laboratóriumában több lépésben (kóstolással, valódi alkohol tartalom mérésével, és a metanol kizárását biztosító teszttel) ellenőrzik a feldolgozás előtt – hangsúlyozza a cég.

A gyártásért felelős Vladimir Darebnik a közleményben kifejtette: a vámhivatal rendszeresen ellenőrzi a gyártási folyamatot, és a vállalat működését az állami Mezőgazdasági és Élelmiszerbiztonsági Hivatal felügyeli.

A Becherovka közvetlenül a Karlovy Varyban lévő gyárból érkezik a Pernod Ricard Hungaryhez.

A kft éves forgalma – a cég közlése szerint – 4,5 milliárd forint, ebből a Becherovka Magyarországon mintegy 7 százalékot tesz ki. Az idén a 30 munkavállalót foglalkoztató társaság szolid (egyszámjegyű) árbevétel-növekedést vár. A válság hatása a prémium szegmensben is érezhető, a fogyasztói kereslet hektikus és bizonytalanabb, mint korábban – ismertették.

Emlékeztettek arra is, hogy a cseh rendőrség megtalálta a mérgező alkohol forrásait, két személy ellen büntetőeljárást indítottak.

– MTI –