Helyi közélet

2017.01.01. 17:48

Időjárás-jelentés – 2017. január 1.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Továbbra is eltérő jellegű a kontinens északi és déli felének időjárása. Míg északon ciklon okoz több helyen felhős, csapadékos időt, a déli területeken magasnyomásnak köszönhetően sokfelé süt a nap, csupán a tartósan párás, ködös részeken mutatja barátságtalanabb arcát az időjárás. A szárazföldön kemény, nappali fagy egyelőre sehol sem jellemző, és a mediterrán térségben még mindig 15 fok köré melegszik fel délutánra a levegő. A következő napokban az időjárási képben változás várható. Az éjszakai órákban Észak-Európa felett húzódó hidegfront délre mozdul el, egyre nagyobb területre sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik. Hétfő estig a Kárpát-medencében az említett frontnak még jelentős hatása nem lesz, helyenként továbbra is megmarad a köd. A megélénkülő északnyugati széllel a látási viszonyok jelentős javulása az esti óráktól valószínű.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Éjszaka északon és a Dunától keletre többfelé számíthatunk ködre zúzmarával, helyenként hószállingózással, néhol ónos szitálással, az ország délnyugati harmadán valószínű derült, párás idő. Hétfőn napközben északkeleten továbbra is megmarad a köd, másutt napközben javulnak a látási viszonyok. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Hétfőn délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -11 fok között alakul, néhány hidegre érzékeny helyen ennél néhány fokkal hidegebb, a magasabban fekvő részeken pedig enyhébb lesz az éjszaka.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a ködös területeken 0 és -4, másutt 1 és 5 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában