Mesterházy szerint a Fidesz eljátssza a történelmi lehetõséget

Mesterházy Attila szerint történelmi lehetõség elõtt áll az ország, de a következõ kormányzat ezt a lehetõséget el fogja játszani. A szocialista politikus hétfõn a Parlamentben napirend elõtt reagált a miniszterelnök szavaira, de hozzászólásában leginkább a Fidesszel foglalkozott. Úgy fogalmazott: Isten óvja ezt az országot, ha a következõ parlamenti ciklust a Fidesz azzal a stílussal kezdi, amellyel most befejezi.

Mesterházy összefogásra szólított fel a radikálisok és a szélsõjobbal szemben és a Fideszt arra kérte, hogy csatlakozzon a szocialistákhoz ebben az összefogásban. Az MSZP-s politikus kritizálta, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nem tisztelete meg Bajnai Gordon miniszterelnököt azzal, hogy a kormányzati munkát értékelõ beszédet meghallgassa a Parlamentben.

Kóka János (SZDSZ) köszönetet mondott az elmúlt 10 hónap kapcsán Bajnai Gordonnak. Mint mondta, ez az idõszak a gazdaságpolitika szempontjából sikeres volt. Hozzátette azonban, hogy sajnálatos módon a demokráciát tekintve nem áll jobban az ország most, mint 10 hónappal ezelõtt. Utalt arra, hogy a felmérések szerint mennyien szavaznának most a szélsõjobbra.

Hargitai János (KDNP) soha nem látott sikertelen kormányzásként aposztrofálta az elmúlt 8 évet, amelynek szerinte Bajnai Gordon emblematikus figurája volt.