Mesterházy: Orbán Viktor menekül a vita elõl, de nem kerülheti el

Orbán Viktor, láthatóan menekül a kormányfõjelöltek vitája elõl, de nem fogja tudni azt elkerülni, mert az embereket ez érdekelné – mondta szombaton Budapesten az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Mesterházy Attila korainak nevezte azokat a spekulációkat, amelyek szerint a szocialisták a második fordulóban a Fideszt támogatnák a Jobbikkal szemben.

Az MSZP elsõsorban szakmapolitikai vitákat akar kiprovokálni a Fidesszel, ám a kormányfõjelölti vitára is szükség van – mondta szombaton Mesterházy Attila. A politikus szerint Orbán Viktor nem fogja tudni ezt elkerülni, bár láthatóan menekül elõle. Az MSZP kormányfõjelöltje szerint a Fidesznek elõbb be kell bizonyítania, hogy demokratikus párt, az esetleges visszalépésekrõl – a Jobbik ellenében – csak ezután lehet gondolkodni.

Mesterházy Attila bejelentette, hogy országjáró körútra indul, amelynek célja a párt programjának megismertetése a vidéki szimpatizánsokkal. Az MSZP kormányfõjelöltje április 11-ig, vagyis a választások elsõ fordulójáig 100 eseményen fog részt venni, ahol párbeszédet kíván folytatni az érdeklõdõkkel.