Mesterházy: fejezze be a Fidesz a pártpolitikai bújócskát!

Az MSZP szerint a Fidesz saját pártpolitikai érdekei miatt olcsó populista és álságos módon támadja a kormány Nemzetközi Valutaalappal, a Világbankkal és az Európai Központi Bankkal kötött megállapodását. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese arra kérte a Fidesz politikusait, hogy fejezzék be a “pártpolitikai bújócskát” és az összefogást és az együttműködést keressék.

A szocialista politikus szerint a Fidesz nem tudja, vagy nem akarja belátni, hogy a 20 milliárd eurós megállapodás támadásával nem a kormánynak, hanem a Magyarországon élő embereknek okoznak gondot. A négyoldalú megállapodás ugyanis szerinte alkalmas arra, hogy távol tartsa azokat a spekulánsokat, akik az utóbbi időben folyamatos támadást intéztek a forint, illetve az OTP ellen, így áttételesen a devizahitellel rendelkező emberek, illetve az itthon működő vállalkozások ellen is. Mesterázy Attila szerint a Fidesz nem akarja érteni, miről szól a világban kibontakozott pénzügyi válság, azt, hogy ez nem speciális magyar helyzet, hogy ezt nem a magyar politika idézte elő, hanem a nyitott piacgazdaságba gyűrűzik be a nemzetközi krízis.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint soha nem volt érettebb a helyzet Magyarországon arra, hogy a nemzeti minimumról kössenek megállapodást, ez azonban a Fidesznek nem érdeke és nem partner ebben. Céljuk ugyanis, hogy mielőbb hatalomra segíthessék Orbán Viktort, vagy éppen Kósa Lajost – vélte Mesterházy. A szocialista politikus meglepődve fogadta Varga Mihály egy televíziós interjúban tett kijelentését is, ami szerint Magyarország számára sok hátránnyal járt az Európai Uniós csatlakozás, kétségek merülnek fel benne azzal kapcsolatban is, hogy érdemes volt-e. A szocialista politikus kíváncsi arra, hogy a Fidesz szervezetileg egyetért-e Varga Mihály kijelentésével.