Mesterházy: A kormányfő nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiákról beszélt

Orbán Viktor féligazságokat mondott, ám két féligazság is csak hazugság – reagált az MSZP elnöke a miniszterelnök keddi értékelő beszédére.

Mesterházy Attila szerint a kormányfő nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiáról beszélt. Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor elszalasztotta a lehetőséget, hogy a kormány terveiről adjon tájékoztatást.

Az MSZP elnöke a kormányfői beszédből hiányolta a devizahitelesek problémájának megoldását célzó elképzeléseket, az 1millió új munkahely megteremtésének programját és a pedagógusok béremelésének menetrendjét. Mesterházy Attila szerint féligazságokat mondott a miniszterelnök, amikor az állami szféra 2 milliós bérplafonjáról, a kisebb kormányról és a rendőrségnek juttatott 10 milliárd forintos többlettámogatásról beszélt.

A miniszterelnök kedden a Professzorok Batthyányi Köre által szervezett budapesti rendezvényen értékelte kormánya első 100 napját. Orbán Viktor szerint az új kormány eddigi lépései megváltoztatták Magyarországot, a kabinet “a káosz és a szétesés helyén” megteremtette az alapot, amelyre felépíthető egy új ország.
– Független Hírügynökség –
hirdetés


hirdet�s