Messiások Debrecenben

Messiások címmel rendeznek kiállítást a debreceni Modem galériában augusztus 13-tól december 31-ig. A tárlaton több mint kétszáz alkotást tekinthetnek meg az érdeklődök többek között olyan művészektől mint Picasso, Chagall, Munch, Dali, Andy Warhol, Kokoschka, Serrano vagy Redon – mondta Gulyás Gábor, a Modem igazgatója csütörtökön Budapesten.

A debreceni művészeti központ tematikus tárlatának középpontjában a megváltás gondolata áll, a modern művészet remekeit több mint 80 helyről gyűjtötték össze. Többek közt olyan neves múzeumok kölcsönöztek műveket, mint a párizsi Musée d’Orsay, az amerikai Andy Warhol Múzeum, a bécsi Belvedere, vagy a moszkvai Tretyakov Képtár. A kiállításon látható alkotások biztosítási összértéke több mint 100 milliárd forint.

A kiállítás több mint 200 alkotásának csaknem 85 százaléka külföldi, ám számos magyar különlegességgel is találkozhatnak az érdeklődők. Munkácsy Mihálytól egy Magyarországon először látható alkotást állítanak ki, Csontváry Kosztka Tivadarnak is egy eddig ismeretlen képét nézhetik meg a látogatók. Emellett több videó is lesz a tárlaton, például Andy Warhol Sleep című filmje. A négy és fél hónapon át látogatható kiállításon százezer érdeklődőre számítanak a szervezők.Sporthírek