Mesekönyveket gyűjt a beteg gyerekeknek

Akt.:
Miskolc, Szerencs – Mesekönyveket gyűjt ezen a nyáron a szerencsi önkéntes a miskolci gyermekonkológiai osztálynak.

2014 óta gyűjtöm a miskolci gyermek­onkológiai osztály kis betegeinek a játékokat, ruhákat, majd novemberben adjuk át az adományokat – jelezte Tőkésné Iván Erika, aki Szerencs­ről kereste meg mindezzel lapunkat. – Ezen a nyáron arra gondoltam, hogy egy meséskönyvgyűjtő akciót szervezek a beteg gyerekeknek.

Kicsi kortól egészen kamaszkorú gyermekekig gyűjtök.” Tőkésné Iván Erika

Erika elárulta, hogy a Tégy Jót!-nál önkéntes. Ez az az internetes oldal, ahol a beteg gyerekek szoktak segítséget kérni, és a szerencsi hölgy nekik segít (ismét).

Van egy Tégy Jót! Nap

– Van egy Tégy Jót! Nap, és annak a keretében szoktam gyűjteni a gyerekeknek ajándékokat, meséskönyvet, ruhát. Mikor mit tudok nekik vinni – mondta. – Úgy érzem, a nyár végén, iskolakezdéskor szép meglepetés lehetne a meséskönyv.

Ha valaki segíteni akar, Tőkésné Iván Erikát keresse akár a címén (Szerencs, Felsőkert utca 61.), vagy hívhatja a 20/237-31-97-es telefonszámon, esetleg a Facebookon is megtalálhatja, ott is üzenhet.

– Kicsi kortól egészen kamaszkorú gyermekekig gyűjtök – tette hozzá Erika, aki elárulta azt is, hogy főállásban hittant tanít Szerencsen. – Életcélom az, hogy segítsem a gyerekeket. Ameddig bírom és tudok, és van erőm hozzá, mert jó örömet okozni nekik!

Tőkésné Iván Erika hangsúlyozta, hogy a Tégy Jót! tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok pénzgyűjtését támogatja, meghatározott cél érdekében. Maga a Tégy Jót! weboldala civil kezdeményezés, munkájukat a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány segíti.

– ÉM-JLI –