„Mert én vagyok a király…” – Szexuálisan zaklatta lakásotthoni társait

Akt.:
Illusztráció - „Mert én vagyok a király…” - Szexuálisan zaklatta lakásotthoni társait
Illusztráció - „Mert én vagyok a király…” - Szexuálisan zaklatta lakásotthoni társait
Abaújszántó, Debrecen, Miskolc – 6 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság elsőfokon azt a fiatalkorút, aki szexuálisan zaklatta abaújszántói lakásotthoni társait.

A vádlottak padján ülő fiatalkorú Abaújszántón élt egy lakásotthonban, több kiskorú gyermekkel együtt. Eleinte visszahúzódó volt, majd társaival szemben egyre agresszívebben kezdett viselkedni, több alkalommal bántalmazta őket.

Nem mertek szólni

Társai előtt gyakran hangoztatta, hogy „Mert én vagyok a király…” Gyakran minden ok nélkül ütötte kiskorú lakótársait, akik féltek tőle, nem mertek neki ellentmondani, illetve a nevelőknek sem mertek szólni.

Hat év első fokon

A fiú 2015 májusa és 2016 februárja között több alkalommal „szexuális aktusok és zaklatások eltűrésére kényszerítette lakótársait”, akik félelmükben mindent elviseltek. 2016 februárjában az egyik kislány szólt a nevelőnek, ezt követően már a többi sértett is elmondta a vele történteket. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén júniusban a fiatalkorú H. Lászlót „szexuális erőszak bűntette, szeméremsértés vétsége, becsületsértés vétsége, garázdaság vétsége, testi sértés vétsége és társtettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette” miatt 6 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ítélőtáblán…

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla a héten tárgyalja tovább a büntetőügyet.

ÉM-SZB