Mérlegre tették az éveket

Mérlegre tették az éveket
Debrecen – Püski András országgyűlési képviselő (Nemzeti Fórum) előadásában kijelentette: ma államháztartási szükségállapotban és reformdiktatúrában élünk.

Nyilvános rendezvények keretében teszik mérlegre a rendszerváltozástól idáig eltelt éveket a Magyar Demokrata Fórum azon alapító tagjai, akik szombaton a Nemzeti Fórum keretében politizálnak.

Az apropót a politikai aktualitásokon túl az adja, hogy a 20 évvel ezelőtti tavaszon kezdett formálódni az első független és ellenzéki mozgalom alapító nyilatkozata, hónapokkal a párt, azaz az MDF szeptemberi létrehozása előtt.
Szombaton az Aranybika adott otthont a Hajdú-bihari ülésnek, melyen Für Lajos,Lezsák Sándor, és Székelyhidi Ágoston is részt vett, utóbbi házigazdaként.

Mint bevezetőjében elmondta, az 1987-es lakitelki nyilatkozat első mondata – „A magyarság történelmének egyik súlyos válságába sodródott.” – akár egy mai, hasonló kommüniké nyitó sora is lehetne.
Az eseményen helyi szakemberek Félresiklott rendszerváltozás címmel arról tartottak rövid előadásokat mintegy 100 fős hallgatóságuknak, hogy 1990 után szerintük miként változott az állam gazdaság és egyházpolitikája, a jogállamiság, az önkormányzatiság, az oktatás, a kultúra, illetve a média világa.

Püski András országgyűlési képviselő (Nemzeti Fórum) előadásában kijelentette: ma államháztartási szükségállapotban és reformdiktatúrában élünk, azaz az ország népével fizettetik meg a hazugságok árát, illetve a különböző ágazatokat érintő nagy változásokat nem egyeztették se az adott szakmával, se a társadalommal.
RaL

Kapcsolódó cikkünk: