Metilalkohol okozhatta a dámóci mérgezést, egy fiatal is belehalt

Akt.:
Mérgezés Dámócon - Metilalkohol is okozhatta, élet-halál között egy fiatal
Mérgezés Dámócon - Metilalkohol is okozhatta, élet-halál között egy fiatal
Dámóc, Miskolc, Sátoraljaújhely – Súlyos, életveszélyes a dámóci mérgezéses betegek állapota, újabb emberek jelentkeztek Sátoraljaújhelyen. Vasárnapra egy fiatalkorú beteg is belehalt a mérgezésbe.

Dr. Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója szombaton este elmondta, a hozzájuk került betegek életveszélyes állapotban vannak. Még nem tudni, milyen szer okozta a dámóci mérgezést, a gyanú és a tünetek szerint metilalkoholról lehet szó.

– A két fiatal felnőtt a Toxikológiai Osztályon fekszik, lélegeztetik, altatják őket, dialízisen estek át, súlyos, életveszélyes az állapotuk. A harmadik, fiatalkorú beteget a Gyermekintenzív Osztályon kezelték, ő élet-halál között volt, nagyon súlyos állapotban, vasárnapra azonban belehalt a mérgezésbe. Közben Sátoraljaújhelyen újabb betegek fordultak a helyi kórházhoz hasonló tünetekkel, őket szintén mi fogjuk kezelni – fejtette ki dr. Tiba Sándor.

ÉM-TB


Illusztráció - Mérgezés Dámócon: Alkohol helyett mérgező folyadékot fogyasztott, meghalt egy nő
Dámóc, Miskolc, Sátoraljaújhely - Ismeretlen összetételű, mérgező folyadék fogyasztása miatt egy nő életét vesztette, három férfi pedig súlyos állapotban került kórházba. A mentőszolgálat munkatársai jelezték 2017. november 3-án az esti órákban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság T...